fb pixel
Keuze van de Redactie, Video documentaires

China en 5000 jaar authentieke Chinese cultuur – Deel 1: Het Hemelse Rijk

Hoe groeide China uit van een eeuwenoud keizerrijk tot wat aanzien wordt als een moderne economische grootmacht? Om een beeld te kunnen vormen over het heden en de toekomst beginnen we best met het verleden.

Ten tijde van de Tang Dynastie was de Chinese hoofdstad de grootste stad ter wereld. Het oude China en de authentieke Chinese cultuur wordt nochtans vaak ervaren als een zeer mystieke wereld. Deze documentaire toont de rijkdom en wijsheid van deze 5000 oude beschaving. Het is een introductie in de verschillende aspecten van de traditionele Chinese cultuur zoals haar diepgewortelde spirituele basis, de normen en waarden uit het oude China, de krijgskunst, Chinese geneeskunde, belangrijke Chinese uitvindingen die de hele wereld hebben veranderd, de Chinese muziek en de Chinese schilderkunst. Het toont tevens hoe wij als westerlingen deze mystieke cultuur beter kunnen begrijpen.

Dit is het eerste deel van deze videoreeks. ‘Deel 2 Het Rode Gevaar‘ is nu ook gepubliceerd.

Stem: Steven Hosten

Script en montage: Nico Bijnens

 

 

 

 

 

Deze documentaire voert u doorheen 5000 jaar Chinese cultuur en toont haar wijsheid en rijkdom. Bekijk nu ook het tweede deel van deze videoreeks: https://delantaarn.info/videos/china-en-5000-jaar-authentieke-chinese-cultuur-deel-2-het-rode-gevaar/

Deel dit artikel en laat zo meer mensen weten over De Lantaarn