fb pixel

Video

Inspirerende en interessante video's

 

Hoe groeide China uit van een eeuwenoud keizerrijk tot wat aanzien wordt als een moderne economische grootmacht? Om een beeld te kunnen vormen over het heden en de toekomst beginnen we best met het verleden.

Ten tijde van de Tang Dynastie was de Chinese hoofdstad de grootste stad ter wereld. Het oude China en de authentieke Chinese cultuur wordt nochtans vaak ervaren als een zeer mystieke wereld. Deze documentaire toont de rijkdom en wijsheid van deze 5000 oude beschaving. Het is een introductie in de verschillende aspecten van de traditionele Chinese cultuur zoals haar diepgewortelde spirituele basis, de normen en waarden uit het oude China, de krijgskunst, Chinese geneeskunde, belangrijke Chinese uitvindingen die de hele wereld hebben veranderd, de Chinese muziek en de Chinese schilderkunst. Het toont tevens hoe wij als westerlingen deze mystieke cultuur beter kunnen begrijpen.

Dit is het eerste deel van deze videoreeks. ‘Deel 2 Het Rode Gevaar’ verwachten wij begin volgend jaar, en zal tevens op deze site in premiere gaan.

Stem: Steven Hosten

Script: Nico Bijnens

 

 

 

 

 

Deze documentaire voert u doorheen 5000 jaar Chinese cultuur en toont haar wijsheid en rijkdom. Binnenkort verschijnt ook het tweede deel van deze videoreeks
https://www.theepochtimes.com/live-q-new-york-faces-shortage-of-health-care-workers_4022270.html
Joshua Phillip zet in deze aflevering van Crossroads uiteen hoe de dreiging van een oorlog waarin China de agressor is, steeds groter wordt. De wereld en met name China wordt geplaagd door crisissen. Een oorlog biedt in een dergelijke situatie een mogelijke uitweg.
Deze video illustreert hoe communistische gedachtengoed verspreid wordt via het onderwijs. Dit specifieke voorbeeld betreft een leraar aan een middelbare school in Sacramento, Californië. Hij prijst openlijk de communistische ideologie aan in zijn klas, wat strafbaar is aldaar (bron: link)