fb pixel

Video

Inspirerende en interessante video's

China is een land van uitersten en tegenstellingen. Hoe groeide China uit van een eeuwenoud keizerrijk tot wat aanzien wordt als een moderne economische grootmacht? Om een beeld te kunnen vormen over het heden en de toekomst beginnen we best met het verleden.

In 1949 veranderde China in een communistische staat. Deze transformatie had desastreuze gevolgen voor het Chinese volk en voor China’s 5000 jaar oude cultuur. Maar hoe zit het met de rest van de wereld? Volgens de langetermijnvisie van de Chinese Communistische Partij zal China tegen 2049 uitgroeien tot de ‘dominante wereldmacht’, boven de VS. Zal China deze langetermijnvisie kunnen realiseren of worden de kaarten momenteel grondig herschud?

Deze video toont een wereldbeeld dat des te meer de ontstellende realiteit belicht waarmee de mensheid vandaag wordt geconfronteerd, met daarnaast een duidelijke boodschap van hoop voor de toekomst.

Bekijk ook het eerste deel uit deze reeks via deze link

Stem: Steven Hoste

Script en montage: Nico Bijnens

China transformeerde van een eeuwenoud keizerrijk tot een communistische staat. Deze video toont een wereldbeeld dat des te meer de ontstellende realiteit belicht waarmee de mensheid vandaag wordt geconfronteerd, een opkomend China dat ambieert om uit te groeien tot de overheersende wereldmacht.
Deze video illustreert hoe communistische gedachtengoed verspreid wordt via het onderwijs. Dit specifieke voorbeeld betreft een leraar aan een middelbare school in Sacramento, Californië. Hij prijst openlijk de communistische ideologie aan in zijn klas, wat strafbaar is aldaar (bron: link)