fb pixel

Doorgelicht: De Telegraaf | EOTB-Lesley wil zoveel mogelijk seks hebben

Bron: screenshot Telegraaf

Hieronder treft u de volledige tekst aan van het artikel dat onder Bron vermeld is. In de tekst zijn enkele woorden, zinsdelen of hele zinnen gemarkeerd en van commentaar voorzien.

Dat Lesley (24) niet vies is van een potje stoeien tussen de lakens is al gebleken uit de afgelopen afleveringen van Ex on the Beach: Double Dutch, maar graag wil ze met een ding afrekenen. „Als een man zich zo gedraagt klinkt er applaus, een vrouw is meteen een slet. Met die onzin wil ik korte metten maken.”

EOTB blijkt geen nieuwe categorie binnen de LGBT te zijn, maar de afkorting voor Ex on the Beach, een tv-programma dat het niet zo nauw neemt met het huwelijksinstituut.

Het is inderdaad onzin dat dit alleen op vrouwen van toepassing is; een man die zich hetzelfde gedraagt als Lesley is moreel gezien geen haar beter.

Na het bed te hebben gedeeld met Keanu, een geheimzinnig moment in de badkamer met Dusty en een kwartet met beide heren en Imke, is haar huidhonger nog niet gestild. Ze wil vooral tijdens haar verblijf inzetten op lust. „Ik ben waarschijnlijk het schoolvoorbeeld van ’stille wateren, diepe gronden’. Ik zie er heel braaf uit, maar ik heb een ondeugend kantje. En daar maak ik ook geen geheim van: ik hou van seks”, lacht de Nederlandse. „Waarom zou ik daarover liegen? Als mensen mij niet respecteren zoals ik ben, hebben ze geen plaats in mijn leven”, vertelt ze aan HLN.

Door openhartig te zijn over de vele buitenechtelijke escapades die Lesley heeft gehad, wordt duidelijk dat ze geen enkel besef heeft van morele grenzen rond seksualiteit. De Telegraaf vindt het blijkbaar geen enkel probleem om dit soort gedrag een platform te bieden en draagt zo bij aan het morele verval van de samenleving. Wat heeft de seksuele vrijheid en LGBT-beweging de maatschappij gebracht?

Ze mag dan vrij zorgeloos overkomen in Ex on the Beach: Double Dutch, maar ze zegt dat ze zich wel druk maakte over wat voor reacties ze zou krijgen. Lesley legt daarover uit: „Wat mijn familie en vrienden over me denken vind ik erg belangrijk. Mijn mama is enkele jaren geleden gestorven , maar ik heb wel het geluk dat ik een heel lieve en begripvolle papa heb. Toen ik hem vertelde dat ik meermaals seks had gehad tijdens ’Ex on the Beach: Double Dutch’ was hij daar niet boos om of zoiets. Al wil hij niet naar de afleveringen kijken. Dat snap ik wel.”

Om het nog erger te maken, betrekt Lesley ook haar vader in het geheel. Zijn dochter windt er geen doekjes om dat ze met Jan en alleman het bed deelt. Verplaatst u zich eens in de schoenen van die man … Hij zal zich vast rot schamen als hij op straat herkend wordt als de vader van EOTB-Lesley.

„Ik had verwacht dat het publiek wel een heel negatief beeld over me zou hebben”, gaat Lesley verder. „Maar dat valt bijzonder goed mee. Natuurlijk zijn er mensen die me uitschelden voor slet, maar ze zijn in de minderheid. Het raakt me ook niet. ’Slet’ is een woord om iemand mee aan te duiden die met meerdere mensen seks heeft. Ik zie dat niet als iets negatiefs, het is gewoon zo”, aldus Lesley.

Lesley kent blijkbaar wel de definitie van het woord ‘slet’, maar ziet dat niet als iets negatiefs. Dat schept weinig hoop voor haar toekomst. Het is in feite diep triest dat een persoon zijn morele standaard zo ver laat zakken, maar De Telegraaf kan hier waarschijnlijk een slaatje uit slaan en ziet er geen probleem in om dit te publiceren.

Bent u een nieuwsartikel tegengekomen op het internet dat u door De Lantaarn wilt laten beoordelen op journalistieke kwaliteit? Stuur ons dan een bericht via ons contactformulier.

Journalistieke graadmeter
Nieuwswaarde:Hoe relevant en actueel is dit nieuws voor de lezers?
0/5
Neutraliteit:Laat het artikel een neutrale indruk achter?
3/5
Volledigheid:Blijven relevante aspecten bij het onderwerp onderbelicht?
4/5
Correctheid:Is de gepresenteerde informatie feitelijk correct?
4/5

Deel dit artikel en laat zo meer mensen weten over De Lantaarn

Journalistieke graadmeter
Nieuwswaarde:Hoe relevant en actueel is dit nieuws voor de lezers?
0/5
Neutraliteit:Laat het artikel een neutrale indruk achter?
3/5
Volledigheid:Blijven relevante aspecten bij het onderwerp onderbelicht?
4/5
Correctheid:Is de gepresenteerde informatie feitelijk correct?
4/5