fb pixel

Over Ons...

De Lantaarn is een non-profit initiatief, georganiseerd door vrijwilligers die de visie delen dat in de mainstream media bepaalde invloeden op onze samenleving enerzijds onderbelicht blijven en anderzijds juist benadrukt worden door diezelfde media, om al dan niet bewust een bepaalde agenda te dienen. 

Indien we de wereld rondom ons gaan verkennen met behulp van de reguliere media, stuiten we vandaag de dag op een ernstig probleem: Er worden nog wel goede artikelen geschreven in de media, maar informatie, propaganda en onjuistheden worden maar al te vaak met elkaar vermengd.  ‘De Lantaarn.info’ wil graag fungeren als een gids voor de lezer in deze chaotische en warrige wereld en zo een lichtpunt op het wereldtoneel vormen.  

De reguliere media is in de loop der jaren verschoven van het ‘rapporteren’ van nieuws naar het ‘interpreteren’ van nieuws. Daarnaast zien we ook dat de staat zich in toenemende mate bemoeit met nagenoeg elk aspect van de maatschappij, niet alleen in Nederland en België, maar vrijwel overal ter wereld. Het zijn communistische invloeden die meer dan ooit aanwezig zijn in onze vrije, westerse samenleving. Hoe ver reikt deze invloed en wat is de impact daarvan? Ook hier hopen wij een licht op te schijnen met onze publicaties en met name onze rubriek ‘Het Rode Gevaar’. 

Wij streven er met onze berichtgeving niet naar om op het scherpst van de snede te zitten. In plaats van het rapporteren van het laatste nieuws, leggen wij de focus op het uitdiepen van grotere onderwerpen die de samenleving bezighouden en belichten deze onderwerpen vanuit onze kernwaarden op een eerlijke, doortastende en logische manier. 

Namens het team van De Lantaarn