fb pixel
Keuze van de Lezer, Wereldwijd

Video-opnames tonen mogelijke grootschalige fraude tijdens Amerikaanse presidentsverkiezingen

Bron: DL screenshot – State Farm Arena surveillance

Op 3 december, tijdens een hoorzitting voor de wetgevers in Georgia, toonde Jacki Pick, een advocaat die op vrijwillige basis werkt voor het juridische team van President Trump, video-opnames van een stembureau in Fulton County, Georgia. De videobeelden werden opgenomen op de dag van de verkiezingen door vier vast opgestelde bewakingscamera’s en tonen hoe ’s avonds rond 22.00 uur zonder duidelijke reden aan alle medewerkers wordt gevraagd om te stoppen met het tellen van de stemmen en naar huis te gaan. Getuigen stelden in een beëdigde verklaring dat er werd medegedeeld dat de telling de volgende ochtend zou worden hervat.

Op de beelden is te zien hoe enkele medewerkers ter plaatse blijven en ongeveer een uur later, rond 23.00 uur, koffers met stembiljetten vanonder de tafels te voorschijn halen. De stembiljetten uit de koffers worden vervolgens over enkele werkplekken verdeeld waarna de betrokken personen de stembiljetten beginnen in te voeren in de telmachines.

DL screenshot – State Farm Arena surveillance

Het tellen bleef zo doorgaan tot ongeveer 01h00 ‘s nachts.

“Wat doen die stembiljetten daar onder de tafels gescheiden van alle andere stembiljetten en waarom begonnen ze deze biljetten te tellen pas nadat eerst het telbureau werd ontruimd? Deze machines kunnen ongeveer 3 000 stembiljetten per uur verwerken. Dus tel maar uit hoeveel stembiljetten er door 3 machines gaan in twee uur tijd. ” zei Pick en ze voegde eraan toe dat het aantal betwiste stembiljetten “hoger is dan de marge van de overwinning” in de presidentiële race (voor de staat Georgia).

Frances Watson, die werkt voor de staatssecretaris van Georgia, betwistte enkele van de beweringen van Pick. Watson beweerde dat het telkantoor nooit gesloten werd voor het publiek en dat niemand de waarnemers had gevraagd om te blijven of te vertrekken. David Shafer, Voorzitter van de Republikeinse partij van Georgia, reageerde hierop op donderdag en schreef dat deze bewering “onwaar is, zoals deze videobeelden nu trouwens aantonen. Ons standpunt is onveranderd gebleven. Stembiljetten werden onwettig en in het geheim geteld.”

Bekijk een samenvatting van de hoorzitting via volgende link

Deel dit artikel en laat zo meer mensen weten over De Lantaarn

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on telegram