fb pixel
aanbevolen-Lokaal, Lokaal

Verhoogd gezondheidsrisico van 5G erkend door rechter

Bron: Pixabay

Een inwoonster uit Haarlo, gemeente Berkelland, heeft beroep aangetekend tegen een omgevingsvergunning voor het plaatsen van een 5G-zendmast. De rechtbank van Arnhem heeft op basis van de huidige wetenschappelijke literatuur over dit onderwerp geconcludeerd dat er niet uitgesloten kan worden dat er een verhoogd gezondheidsrisico bestaat, ook al worden de huidige stralingsnormen in acht genomen. Het beroep is daarom gegrond verklaard.

Er lopen verschillende initiatieven tegen de uitrol van 5G in Nederland en België, zoals Stop5G.be en een rechtszaak aangespannen door de Nationale Bond tegen Overheidszaken tegen de Nederlandse telecomproviders. Het voornaamste argument daarbij is dat er nog onvoldoende aangetoond is dat er geen schadelijke gevolgen voor de gezondheid zijn. In landen zoals China wordt 5G dan weer gebruikt voor het uitbouwen van de ultieme orwelliaanse samenleving met massale monitoring en controle met camera’s en live analyse van de beelden.

De voorstanders van 5G benadrukken vooral de voordelen die deze nieuwe technologie biedt; 100 maal snellere data-overdracht, wat weer tal van nieuwe toepassingen mogelijk maakt, zoals zelfrijdende auto’s en het uitvoeren van een medische operatie op kilometers afstand met behulp van robotische instrumenten.

Deel dit artikel en laat zo meer mensen weten over De Lantaarn

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on telegram