fb pixel
aanbevolen, aanbevolen-China, China

Vandalen vernielen drukpers van The Epoch Times in Hongkong, dagen vóór de rechtszaak van pro-democratische activisten

Bron: EpochTimes Hongkong | Screenshot DeLantaarn

Wetgevers, deskundigen en organisaties over de hele wereld hebben hun afkeuring uitgesproken over hoe op maandagmorgen vier gemaskerde mannen de drukkerij van de krant ‘The Epoch Times’ in Hongkong waren binnengedrongen en machines en computers hebben vernield met voorhamers. Bij het incident raakten geen personeelsleden gewond.

Volgens The Epoch Times zou de Chinese Communistische Partij (CCP) achter de aanval zitten in een poging om kritische berichtgeving over het regime het zwijgen op te leggen. De aanval vond plaats enkele dagen vóór de rechtszaak van enkele belangrijke pro-democratische activisten uit Hongkong. 

De indringers richtten grote schade aan en de Hongkongse editie van ‘The Epoch Times’ is gedwongen haar werkzaamheden voor onbepaalde duur te staken. Het was al de vijfde keer sinds 2006 dat de drukkerij van de ‘Hongkong Epoch Times’ werd aangevallen. Eerdere politieonderzoeken hebben weinig resultaat opgeleverd.

Het kantoor van de Amerikaanse senator Rick Scott (R-Florida.) liet in een e-mail aan The Epoch Times weten: “Nu meer dan ooit moeten de Verenigde Staten opkomen voor democratie en mensenrechten, en strijden tegen de agressie van communistisch China en zijn streven naar wereldwijde dominantie.”

Lucio Malan, Italiaans parlementslid verklaarde: “Dit is de zoveelste brutale actie van het regime in Peking tegen de democratie en de vrijheid van Hongkong. Het is totaal uitgesloten dat zo’n aanval zou kunnen plaatsvinden zonder de medeplichtigheid van de Chinese communistische autoriteiten. Naast geavanceerde technologie uit de 21e eeuw gebruikt Peking ook nog steeds de methoden die honderden jaren oud zijn.”

“Wij zullen ons niet neerleggen bij de intimidatie-tactieken van de CCP,” zei Greg Steube , lid van het Huis van Afgevaardigden van de Verenigde Staten (R-Florida.) in een verklaring: “Deze gebeurtenis mag publicaties als The Epoch Times er niet van weerhouden zich uit te spreken tegen de acties en humanitaire misdaden van de CCP.”

Javier Larrondo Calafat, voorzitter van Prisoners Defenders zei in een mededeling: “Wij veroordelen de aanval op The Epoch Times in Hongkong. Wanneer een mediakanaal wordt aangevallen omdat het de vrijheid van informatie verdedigt, wordt het vitale belang ervan nog duidelijker. Het ondersteunen van vrije journalistiek in de wereld is een plicht van alle naties en burgers.”

Deze aanvallen maken volgens ‘The Epoch Times’ deel uit van de voortdurende druk die de CCP uitoefent op de persvrijheid in Hongkong, druk die nog is toegenomen sinds het Chinese regime wetgeving heeft aangenomen die de burgerlijke vrijheden in Hongkong aan banden legt.

Deel dit artikel en laat zo meer mensen weten over De Lantaarn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bronnen Voor Dit Artikel

Lees Meer | aanbevolen, aanbevolen-China, China

Aanbevolen
Opmerkelijk
Opinie
Op 30 april schreef Roger Garside, die tot tweemaal toe als Brits diplomaat in China heeft gewerkt, een opinieartikel in de Globe and Mail, getiteld "Regime change in China is not only possible, it is imperative," waarin hij zijn mening geeft over hoe de koers van het China onder leiding van Xi Jinping kan worden bijgestuurd: "Een groot deel van de Chinese elite is diep gekant tegen de koers die de heer Xi aanhoudt. Zij erkennen dat economische hervormingen zonder politieke veranderingen problemen hebben veroorzaakt die China als natie schaden en een risico vormen voor hun eigen belangen."
Wereldwijd hebben regeringen ingezet op zware lockdowns om het Corona virus te bestrijden. Hoewel het idee van lockdowns niet nieuw is, is het nooit eerder op zo'n grote schaal toegepast. Hoe is dit beleid tot stand gekomen dat zoveel navolging heeft gekregen wereldwijd? Net als de oorsprong van het Corona virus, wijzen ook in dit vraagstuk alle pijlen richting China.