fb pixel
Wereldwijd

Trump garandeert ‘ordelijke overgang’ na benoeming van Biden tot verkozen president

Bron: alejandro-barba-unsplash

Donderdag heeft het Amerikaans Congres Joe Biden benoemd tot verkozen President na een tumultueuze woensdagmiddag, waar een groep relschoppers het Capitool in Washington bestormde. Kort na het beëindigen van de zitting zei Trump in een mededeling dat hij een ordelijke overgang garandeert op 20 Januari. De afgelopen presidentsverkiezingen werden overschaduwd door een reeks beschuldigingen van onregelmatigheden en verkiezingsfraude.

“Ook al ben ik het totaal oneens met de uitslag van de verkiezingen, en de feiten bevestigen mijn visie, toch zal er op 20 januari een ordelijke overgang plaatsvinden. Ik heb altijd gezegd dat we onze strijd zouden voortzetten om ervoor te zorgen dat alleen legale stemmen werden geteld.”

Relschoppers bestormen het Capitool op woensdag | Screenshot De Lantaarn

De onrust in het Capitool dwong het Congres om woensdag hun zittingen op te schorten, waardoor de zitting enkele uren werd uitgesteld. De wetgevers konden het proces van de electorale stemmentelling rond 8u ’s avonds plaatselijke tijd hervatten.

In de aanloop naar de zitting hadden 77 Republikeinse leden van het Huis van afgevaardigden en 13 Senatoren aangegeven dat ze de stemmen wilden aanvechten om de integriteit van toekomstige verkiezingen te beschermen. Maar na de rellen, die het leven kostte aan vier demonstranten en waarbij in totaal meer dan tien politieagenten gewond raakten, kondigden verscheidene wetgevers aan dat ze hun plannen zouden laten vallen om de electorale stemmen uit te dagen, met inbegrip van Sen. Kelly Loeffler (R-Ga.), die de belangrijkste senator was die het bezwaar in Georgia leidde.

Deel dit artikel en laat zo meer mensen weten over De Lantaarn

Bronnen Voor Dit Artikel

Lees Meer | Wereldwijd

Aanbevolen
Opmerkelijk
Opinie
Op 30 april schreef Roger Garside, die tot tweemaal toe als Brits diplomaat in China heeft gewerkt, een opinieartikel in de Globe and Mail, getiteld "Regime change in China is not only possible, it is imperative," waarin hij zijn mening geeft over hoe de koers van het China onder leiding van Xi Jinping kan worden bijgestuurd: "Een groot deel van de Chinese elite is diep gekant tegen de koers die de heer Xi aanhoudt. Zij erkennen dat economische hervormingen zonder politieke veranderingen problemen hebben veroorzaakt die China als natie schaden en een risico vormen voor hun eigen belangen."
Wereldwijd hebben regeringen ingezet op zware lockdowns om het Corona virus te bestrijden. Hoewel het idee van lockdowns niet nieuw is, is het nooit eerder op zo'n grote schaal toegepast. Hoe is dit beleid tot stand gekomen dat zoveel navolging heeft gekregen wereldwijd? Net als de oorsprong van het Corona virus, wijzen ook in dit vraagstuk alle pijlen richting China.