fb pixel
China

Tientallen communistische partijcomités binnen Nederlandse bedrijven in China

Bron: Pixabay

NOS schrijft: Uitgelekte databestanden laten voor het eerst zien op welke schaal leden van de Chinese Communistische Partij zich binnen het Nederlandse bedrijfsleven in China hebben verenigd. DSM, Philips en Unilever, technologiereuzen als ASML en NXP; stuk voor stuk zijn ze actief in China, en allemaal hebben ze een of meerdere partijcomités geïnstalleerd.

 

Meer weten? Wij nodigen u uit om verder te lezen via onze bronvermelding.

 

Deel dit artikel en laat zo meer mensen weten over De Lantaarn

Bronnen Voor Dit Artikel

Lees Meer | China

Aanbevolen
Opmerkelijk
Opinie
Op 30 april schreef Roger Garside, die tot tweemaal toe als Brits diplomaat in China heeft gewerkt, een opinieartikel in de Globe and Mail, getiteld "Regime change in China is not only possible, it is imperative," waarin hij zijn mening geeft over hoe de koers van het China onder leiding van Xi Jinping kan worden bijgestuurd: "Een groot deel van de Chinese elite is diep gekant tegen de koers die de heer Xi aanhoudt. Zij erkennen dat economische hervormingen zonder politieke veranderingen problemen hebben veroorzaakt die China als natie schaden en een risico vormen voor hun eigen belangen."
Wereldwijd hebben regeringen ingezet op zware lockdowns om het Corona virus te bestrijden. Hoewel het idee van lockdowns niet nieuw is, is het nooit eerder op zo'n grote schaal toegepast. Hoe is dit beleid tot stand gekomen dat zoveel navolging heeft gekregen wereldwijd? Net als de oorsprong van het Corona virus, wijzen ook in dit vraagstuk alle pijlen richting China.