fb pixel
China

Te midden van de chaos toont het Chinese regime zijn ware aard

Bron: Getty images

Klokkenluiders werden gearresteerd, journalisten en bloggers verdwenen en waardevolle tijd ging verloren door de manier hoe het regime omging met de uitbraak van het Corona-virus.

Het verkondigen van de WAARHEID rondom de uitbraak van het virus werd, zonder enige vorm van MEDEDOGEN voor de eigen bevolking, simpelweg niet GETOLEREERD door het regime.

De zittende Boeddha op het Lantau Eiland in Hong Kong

Hoe kun je dat je eigen mensen aandoen? Dit is moeilijk om te vatten voor ons westerlingen.

De geschiedenis lijkt zich opnieuw te herhalen. Waarheid, Mededogen en Tolerantie zijn kernwaarden van respectievelijk de Taoïstische leer, de boeddhistische leer en de leer van Confucius. In het oude China werden deze leermethoden beschouwd als ‘de 3 grote leerscholen’ en het vormde een diepgewortelde spirituele basis als het fundament van de Chinese samenleving. De komst van het communisme in China, na de tweede wereldoorlog, was niet alleen een tragedie voor het Chinese volk, maar zeker ook voor de 5000 jaar oude Chinese cultuur. Tijdens de culturele revolutie werden deze traditionele normen en waarden systematisch onderuit gehaald. Meer nog, ze worden in het huidige China op brutale wijze ‘vervolgd’.

Waarachtigheid, Mededogen en Tolerantie vormen immers ook de kernwaarden van Falun Gong, ook bekend als Falun Dafa. Deze vorm van ‘Qigong’ was immens populair doorheen heel China in de jaren ’90 waarna het in juli 1999 door Jiang Zemin, de toenmalige leider van de CCP, werd verboden. Voor diegenen die het begin van de vervolging hebben meegemaakt leek het alsof de culturele revolutie helemaal opnieuw was begonnen. Mensen werden opnieuw als het ware verplicht om te kiezen tussen langs de ene kant traditionele normen en waarden en langs de andere kant het rode boekje van Mao. De vervolging die daarop volgde is vandaag de dag nog steeds niet beëindigd. De impact van de vervolging van Falun Gong op de samenleving in China, alsook het aantal slachtoffers, is enorm.

Falun Dafa Beoefenaars op het Tiananmenplein in Peking houden een spandoek omhoog met daarop de drie Chinese karakters voor Waarheid, Mededogen, en verdraagzaamheid

Het is moeilijk om te begrijpen, zeker voor ons westerlingen, dat het in principe verboden is om in het huidige China openlijk te leven volgens deze traditionele normen en waarden. In tijden van crisis wordt het opnieuw duidelijk hoe de aard van de CCP en het ontbreken van deze essentiële normen en waarden opnieuw een vernietigende impact heeft gehad, niet alleen op China en het Chinese volk, maar in dit geval ook de rest van de wereld.

Ondanks de chaos en de ellende tijdens deze crisis werd de vervolging van Falun Gong in China niet verminderd. Integendeel, volgens de Website Minghui.org werden in maart 2020, 747 gevallen gemeld, waarbij Falun Gong-beoefenaars werden gearresteerd of lastiggevallen. Dit is bijna een verdubbeling van het aantal gevallen in vergelijking met februari 2020. (dit is de data beschikbaar op het moment van publicatie)

Vreedzaam protest aan het Washington Monument in Washington DC tegen de vervolging van Falun Gong
Wat is Falun Dafa?
Falun Gong, ook Falun Dafa genoemd is gebaseerd op oude Chinese tradities van gezondheid en zelfverbetering. Het perfectioneren van lichaam en geest wordt ook wel cultivatie genoemd. De universele principes waarachtigheid, mededogen en verdraagzaamheid (in het Chinees, Zhen 真 Shan 善 Ren 忍) vormen de kern van Falun Dafa en beoefenaars nemen deze als leidraad voor hun dagelijks leven en beoefening. Falun Dafa kent vier staande oefeningen en een zittende meditatie. Deze oefeningen zijn geschikt voor alle leeftijden, eenvoudig te leren en vormen een unieke en effectieve weg naar de verbetering van iemands fysieke en mentale gezondheid.

Deel dit artikel en laat zo meer mensen weten over De Lantaarn

Bronnen Voor Dit Artikel

Video

Lees Meer | China

Aanbevolen
Opmerkelijk
Opinie
Op 30 april schreef Roger Garside, die tot tweemaal toe als Brits diplomaat in China heeft gewerkt, een opinieartikel in de Globe and Mail, getiteld "Regime change in China is not only possible, it is imperative," waarin hij zijn mening geeft over hoe de koers van het China onder leiding van Xi Jinping kan worden bijgestuurd: "Een groot deel van de Chinese elite is diep gekant tegen de koers die de heer Xi aanhoudt. Zij erkennen dat economische hervormingen zonder politieke veranderingen problemen hebben veroorzaakt die China als natie schaden en een risico vormen voor hun eigen belangen."
Wereldwijd hebben regeringen ingezet op zware lockdowns om het Corona virus te bestrijden. Hoewel het idee van lockdowns niet nieuw is, is het nooit eerder op zo'n grote schaal toegepast. Hoe is dit beleid tot stand gekomen dat zoveel navolging heeft gekregen wereldwijd? Net als de oorsprong van het Corona virus, wijzen ook in dit vraagstuk alle pijlen richting China.