fb pixel
Inspiratie & traditie, Inspirerend

Te gek voor woorden: De Chinese “Tofu-dreg-projecten”

Bron: Screenshot De Lantaarn

Eén van de schrijnende problemen waar de vastgoedsector in China mee te kampen heeft is wat men noemt de “Tofu-dreg-bouwprojecten”. Het is een uitdrukking die in China wordt gebruikt om de erbarmelijke kwaliteit van sommige nieuwbouwprojecten te omschrijven. Deze uitdrukking werd voor het eerst gebruikt door Zhu Rongji, de voormalige premier van de Volksrepubliek China, tijdens een bezoek aan Jiujiang City in de provincie Jiangxi gebruikte hij de term om een slecht gebouwde dam te beschrijven.

Nadien werd deze term overgenomen en gebruikt om aan te geven dat een gebouw zware technische mankementen vertoont of vervaardigd is uit minderwaardige bouwmaterialen, iets dat in nieuwbouwprojecten in China een veel voorkomend probleem is geworden. Deze nieuwe gebouwen zijn vaak zodanig slecht gebouwd dat reeds na enkele jaren de huizen of appartementen haast onbewoonbaar zijn geworden. De problemen variëren van loskomende plaaster en tegels tot gehele gebouwen die gewoonweg omvallen omdat de fundamenten niet voldoende versterkt zijn of het gebruikte staal van een erbarmelijke kwaliteit is. De volgende video toont enkele voorbeelden. 

 

Deel dit artikel en laat zo meer mensen weten over De Lantaarn

Bronnen Voor Dit Artikel

Lees Meer | Inspiratie & traditie, Inspirerend

Aanbevolen
Opmerkelijk
Opinie
Op 30 april schreef Roger Garside, die tot tweemaal toe als Brits diplomaat in China heeft gewerkt, een opinieartikel in de Globe and Mail, getiteld "Regime change in China is not only possible, it is imperative," waarin hij zijn mening geeft over hoe de koers van het China onder leiding van Xi Jinping kan worden bijgestuurd: "Een groot deel van de Chinese elite is diep gekant tegen de koers die de heer Xi aanhoudt. Zij erkennen dat economische hervormingen zonder politieke veranderingen problemen hebben veroorzaakt die China als natie schaden en een risico vormen voor hun eigen belangen."
Wereldwijd hebben regeringen ingezet op zware lockdowns om het Corona virus te bestrijden. Hoewel het idee van lockdowns niet nieuw is, is het nooit eerder op zo'n grote schaal toegepast. Hoe is dit beleid tot stand gekomen dat zoveel navolging heeft gekregen wereldwijd? Net als de oorsprong van het Corona virus, wijzen ook in dit vraagstuk alle pijlen richting China.