fb pixel
Wereldwijd

Rudy Guiliani: “We gaan onmiddellijk over naar plan B”

Bron: Unsplash

Het juridische team van president Donald Trump zal vanaf maandag bijkomende en aangepaste rechtszaken indienen, verklaarde Trumps advocaat, Rudi Guiliani, zaterdag.

Guiliani gaf commentaar tijdens een interview op ‘War Room: Pandemic’: “We gaan onmiddellijk over naar plan B, wat erop neerkomt dat we individuele rechtszaken zullen aanspannen in elke betrokken staat. Deze rechtszaken hebben we immers klaarliggen. Het wordt een versie van de rechtszaak die we klaar hadden voor het hooggerechtshof. Gisteravond heeft de president deze beslissing genomen.”

Het hooggerechtshof besliste vrijdagavond om de rechtszaak die de staat Texas had ingediend tegen de vier staten Pennsylvania, Georgia, Michigan, en Wisconsin te verwerpen omdat de rechters van mening waren dat het Texas ontbrak aan een wettelijk statuut of aan de mogelijkheid om een rechtszaak aan te spannen in het kader van de Grondwet. Het Hooggerechtshof argumenteerde ook dat volgens hen de staat Texas “geen juridisch aantoonbaar belang heeft” bij eventuele onregelmatigheden tijdens de verkiezingen in de andere vier staten.

“Men argumenteert dat de staat (Texas) geen recht van spreken heeft. Wel, de president van de Verenigde Staten heeft ongetwijfeld recht van spreken. En zeker ook de kiesmannen in de staten hebben recht van spreken. We zullen dit vanaf vandaag dan ook voor de verschillende rechtbanken brengen. Ik ben benieuwd wat voor excuus ze nu gaan verzinnen om ook dit te ontwijken.” voegde Guiliani eraan toe.

Deel dit artikel en laat zo meer mensen weten over De Lantaarn

Bronnen Voor Dit Artikel

Video

Lees Meer | Wereldwijd

Aanbevolen
Opmerkelijk
Opinie
Op 30 april schreef Roger Garside, die tot tweemaal toe als Brits diplomaat in China heeft gewerkt, een opinieartikel in de Globe and Mail, getiteld "Regime change in China is not only possible, it is imperative," waarin hij zijn mening geeft over hoe de koers van het China onder leiding van Xi Jinping kan worden bijgestuurd: "Een groot deel van de Chinese elite is diep gekant tegen de koers die de heer Xi aanhoudt. Zij erkennen dat economische hervormingen zonder politieke veranderingen problemen hebben veroorzaakt die China als natie schaden en een risico vormen voor hun eigen belangen."
Wereldwijd hebben regeringen ingezet op zware lockdowns om het Corona virus te bestrijden. Hoewel het idee van lockdowns niet nieuw is, is het nooit eerder op zo'n grote schaal toegepast. Hoe is dit beleid tot stand gekomen dat zoveel navolging heeft gekregen wereldwijd? Net als de oorsprong van het Corona virus, wijzen ook in dit vraagstuk alle pijlen richting China.