fb pixel
China

Recent onderzoek toont hoe Twitter, Facebook en YouTube communistische desinformatie toestaan

Bron: Pixabay

De commissie Buitenlandse relaties in het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden heeft druk uitgeoefend op Twitter, Facebook en YouTube om de CCP en de Chinese staatsmedia te blokkeren voor het verspreiden van desinformatie, vooral met betrekking tot het coronavirus. Een recent onderzoek toont echter dat deze sociale mediaplatformen hebben nagelaten om maatregelen te treffen.

In een verklaring zei de Voorzitter van de Commissie Buitenlandse relaties van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden Michael Thomas McCaul (Rep.):

“De Chinese Communistische Partij gebruikt deze Amerikaanse sociale mediaplatformen als wapen om hun desinformatie en hun propagandacampagnes te promoten. De oplossing is nochtans eenvoudig: blokkeer de CCP- propagandisten die onophoudelijk leugens verspreiden.”

Deel dit artikel en laat zo meer mensen weten over De Lantaarn

Bronnen Voor Dit Artikel

Lees Meer | China

Aanbevolen
Opmerkelijk
Opinie
Op 30 april schreef Roger Garside, die tot tweemaal toe als Brits diplomaat in China heeft gewerkt, een opinieartikel in de Globe and Mail, getiteld "Regime change in China is not only possible, it is imperative," waarin hij zijn mening geeft over hoe de koers van het China onder leiding van Xi Jinping kan worden bijgestuurd: "Een groot deel van de Chinese elite is diep gekant tegen de koers die de heer Xi aanhoudt. Zij erkennen dat economische hervormingen zonder politieke veranderingen problemen hebben veroorzaakt die China als natie schaden en een risico vormen voor hun eigen belangen."
Wereldwijd hebben regeringen ingezet op zware lockdowns om het Corona virus te bestrijden. Hoewel het idee van lockdowns niet nieuw is, is het nooit eerder op zo'n grote schaal toegepast. Hoe is dit beleid tot stand gekomen dat zoveel navolging heeft gekregen wereldwijd? Net als de oorsprong van het Corona virus, wijzen ook in dit vraagstuk alle pijlen richting China.