fb pixel
Wereldwijd

Rapport Nationale Inlichtingendienst VS over buitenlandse invloeden tijdens verkiezingen

Bron: Pixabay

John Ratcliffe, directeur van de Amerikaanse nationale inlichtingendienst, zegt dat een rapport over buitenlandse invloeden op de verkiezingen volgende maand zal worden gepubliceerd. Hierin zou het volgens CBS News correspondent Catherine Herridge gaan over de inmenging vanuit China, Iran en Rusland.

“Ratcliffe … heeft toegang tot uiterst geheime informatie in bezit van de Amerikaanse overheid en hij heeft CBS News verteld dat er tijdens de presidentsverkiezingen van november buitenlandse invloeden zijn geweest vanuit China, Iran en Rusland,” zei CBS News correspondent Catherine Herridge op 3 december. “Hij verwacht dat een publiek rapport hierover klaar zal zijn tegen januari.”

Amanda Schoch, woordvoerder van de Amerikaanse Nationale inlichtingendienst, zei in een statement op 16 december dat de nationale inlichtingendienst de deadline van 18 december niet gaat halen, welke is opgelegd door een uitvoeringsbesluit bedoeld om verslag uit te brengen over eventuele buitenlandse inmenging tijdens de verkiezingen. De rede voor de vertraging is onduidelijk.

Deel dit artikel en laat zo meer mensen weten over De Lantaarn