fb pixel
Wereldwijd

Rapport Nationale Inlichtingendienst VS over buitenlandse invloeden tijdens verkiezingen

Bron: Pixabay

John Ratcliffe, directeur van de Amerikaanse nationale inlichtingendienst, zegt dat een rapport over buitenlandse invloeden op de verkiezingen volgende maand zal worden gepubliceerd. Hierin zou het volgens CBS News correspondent Catherine Herridge gaan over de inmenging vanuit China, Iran en Rusland.

“Ratcliffe … heeft toegang tot uiterst geheime informatie in bezit van de Amerikaanse overheid en hij heeft CBS News verteld dat er tijdens de presidentsverkiezingen van november buitenlandse invloeden zijn geweest vanuit China, Iran en Rusland,” zei CBS News correspondent Catherine Herridge op 3 december. “Hij verwacht dat een publiek rapport hierover klaar zal zijn tegen januari.”

Amanda Schoch, woordvoerder van de Amerikaanse Nationale inlichtingendienst, zei in een statement op 16 december dat de nationale inlichtingendienst de deadline van 18 december niet gaat halen, welke is opgelegd door een uitvoeringsbesluit bedoeld om verslag uit te brengen over eventuele buitenlandse inmenging tijdens de verkiezingen. De rede voor de vertraging is onduidelijk.

Deel dit artikel en laat zo meer mensen weten over De Lantaarn

Bronnen Voor Dit Artikel

Lees Meer | Wereldwijd

Aanbevolen
Opmerkelijk
Opinie
Op 30 april schreef Roger Garside, die tot tweemaal toe als Brits diplomaat in China heeft gewerkt, een opinieartikel in de Globe and Mail, getiteld "Regime change in China is not only possible, it is imperative," waarin hij zijn mening geeft over hoe de koers van het China onder leiding van Xi Jinping kan worden bijgestuurd: "Een groot deel van de Chinese elite is diep gekant tegen de koers die de heer Xi aanhoudt. Zij erkennen dat economische hervormingen zonder politieke veranderingen problemen hebben veroorzaakt die China als natie schaden en een risico vormen voor hun eigen belangen."
Wereldwijd hebben regeringen ingezet op zware lockdowns om het Corona virus te bestrijden. Hoewel het idee van lockdowns niet nieuw is, is het nooit eerder op zo'n grote schaal toegepast. Hoe is dit beleid tot stand gekomen dat zoveel navolging heeft gekregen wereldwijd? Net als de oorsprong van het Corona virus, wijzen ook in dit vraagstuk alle pijlen richting China.