fb pixel
Wereldwijd

President Trump wil bijdrage aan WHO schrappen wegens te nauwe banden met de CCP

De regering-Trump is al langer zeer kritisch voor de Chinese aanpak van het Coronavirus in het beginstadium van de huidige pandemie. Gisteren kondigde President Trump aan dat de Amerikaanse bijdragen aan de Wereldgezondheidsorganisatie WHO tijdelijk worden opschort omdat er ook vanuit de WHO te laat werd gereageerd op de uitbraak van het virus.

Professor Internationale Politiek aan de VUB Brussel, Jonathan Holslag zei: “Van eind december 2019 tot midden maart 2020 is de invloed van China op de WHO buitensporig geweest… [Zij waren] niet alleen lovend over China’s beleid, maar zelfs bijna jubelend.”

Deel dit artikel en laat zo meer mensen weten over De Lantaarn

Bronnen Voor Dit Artikel

Video

Artikelen | WebLinks

Lees Meer | Wereldwijd

Aanbevolen
Opmerkelijk
Opinie
Op 30 april schreef Roger Garside, die tot tweemaal toe als Brits diplomaat in China heeft gewerkt, een opinieartikel in de Globe and Mail, getiteld "Regime change in China is not only possible, it is imperative," waarin hij zijn mening geeft over hoe de koers van het China onder leiding van Xi Jinping kan worden bijgestuurd: "Een groot deel van de Chinese elite is diep gekant tegen de koers die de heer Xi aanhoudt. Zij erkennen dat economische hervormingen zonder politieke veranderingen problemen hebben veroorzaakt die China als natie schaden en een risico vormen voor hun eigen belangen."
Wereldwijd hebben regeringen ingezet op zware lockdowns om het Corona virus te bestrijden. Hoewel het idee van lockdowns niet nieuw is, is het nooit eerder op zo'n grote schaal toegepast. Hoe is dit beleid tot stand gekomen dat zoveel navolging heeft gekregen wereldwijd? Net als de oorsprong van het Corona virus, wijzen ook in dit vraagstuk alle pijlen richting China.