fb pixel
aanbevolen-Wereldwijd, Covid-19, Wereldwijd

President Biden belooft rapport over de oorsprong van COVID-19. Inlichtingendiensten krijgen 90 dagen om verslag uit te brengen

Bron: Screenshot De Lantaarn | Het Wuhan Instituut voor Virologie

Ook de Amerikaanse president Joe Biden heeft nu aangegeven dat hij wil weten of het coronavirus uit een Chinees laboratorium afkomstig is of niet. President Biden heeft zijn inlichtingendiensten gevraagd om binnen 90 dagen verslag uit te brengen over de oorsprong van COVID-19. Biden bevestigde aan een verslaggever dat hij het rapport binnen 90 dagen verwacht en zal vrijgeven. 

Biden’s aankondiging over het rapport komt na aanhoudende discussie en groeiende bezorgdheid over de mogelijkheid dat het virus afkomstig is uit een Chinees onderzoekslaboratorium in plaats van uit de natuur.

President Joe Biden

In een verklaring op de website van het Witte Huis zei Biden: “Ik heb de inlichtingendiensten nu gevraagd hun inspanningen te verdubbelen om informatie te verzamelen en te analyseren die ons dichter bij een definitieve conclusie kan brengen, en binnen 90 dagen verslag uit te brengen … Ik heb gevraagd op bepaalde gebieden nader onderzoek te doen, waaronder specifieke vragen over China … En ik heb de inlichtingendiensten gevraagd het Congres volledig op de hoogte te houden van haar werkzaamheden.”

Met betrekking tot de samenwerking met China in de zoektocht naar de oorsprong van het virus zei Biden: “De Verenigde Staten zullen blijven samenwerken met gelijkgestemde partners over de hele wereld om China onder druk te zetten om een transparant internationaal onderzoek toe te staan en toegang te verlenen tot alle relevante gegevens en bewijzen.”

Een wetsvoorstel over de oorsprong van COVID-19 is woensdagavond unaniem door de Senaat goedgekeurd. De wet verplicht de directeur van de nationale inlichtingendienst om alle Amerikaanse inlichtingen over de oorsprong van COVID-19 en de vermeende banden tussen het Het Wuhan Instituut voor Virologie en de oorsprong van het virus openbaar te maken. De Republikeinse Senator Josh Hawley introduceerde het wetsvoorstel samen met Senator Mike Braun.

Senator Josh Hawley (links) en Senator Mike Braun (rechts)

Tegelijkertijd riep de Amerikaanse minister van Volksgezondheid Xavier Becerra de WHO op om een transparante tweede fase van hun onderzoek op te starten. Becerra deed dat tijdens de 74e world health assembly in Genève.

Amerikaanse minister van Volksgezondheid Xavier Becerra | 74e World health Assembly

Becerra zei in een verklaring: “fase 2 van het onderzoek naar de oorsprong van Covid moet worden opgestart met een mandaat dat transparant en wetenschappelijk onderbouwd is en dat internationale deskundigen de onafhankelijkheid geeft om de oorsprong van het virus en de eerste dagen van de uitbraak volledig te analyseren.”

Senator Braun vertelde tijdens een interview met Fox News echter dat hij Dr. Fauci had gevraagd waarom de VS zich tot de WHO zou richten voor antwoorden over de oorsprong van het virus, aangezien de WHO vanaf het begin van de uitbraak de verhaallijn van Peking heeft gevolgd, zoals het ontkennen van de overdracht van mens op mens en door uitlatingen over de afkomst van het virus uit China te aanzien als ‘racistische uitspraken’. Braun vroeg zich dan ook af waarom de VS voor antwoorden zouden vertrouwen op het Chinese communistische regime, gezien het gebrek aan transparantie.

Deel dit artikel en laat zo meer mensen weten over De Lantaarn

Bronnen Voor Dit Artikel

Video

Lees Meer | aanbevolen-Wereldwijd, Covid-19, Wereldwijd

Aanbevolen
Opmerkelijk
Opinie
Op 30 april schreef Roger Garside, die tot tweemaal toe als Brits diplomaat in China heeft gewerkt, een opinieartikel in de Globe and Mail, getiteld "Regime change in China is not only possible, it is imperative," waarin hij zijn mening geeft over hoe de koers van het China onder leiding van Xi Jinping kan worden bijgestuurd: "Een groot deel van de Chinese elite is diep gekant tegen de koers die de heer Xi aanhoudt. Zij erkennen dat economische hervormingen zonder politieke veranderingen problemen hebben veroorzaakt die China als natie schaden en een risico vormen voor hun eigen belangen."
Wereldwijd hebben regeringen ingezet op zware lockdowns om het Corona virus te bestrijden. Hoewel het idee van lockdowns niet nieuw is, is het nooit eerder op zo'n grote schaal toegepast. Hoe is dit beleid tot stand gekomen dat zoveel navolging heeft gekregen wereldwijd? Net als de oorsprong van het Corona virus, wijzen ook in dit vraagstuk alle pijlen richting China.