fb pixel
China

Premier Trudeau weigert de vrijlating van Huawei’s financieel directeur.

Bron: Wikipedia

Volgens AP verklaarde de Canadese premier Trudeau donderdag dat de vrijlating van Meng Wanzhou uitgesloten is.

Trudeau zei dat de vrijlating van Meng zou betekenen dat China kan krijgen wat het wil door Canadezen te arresteren. Na Meng’s arrestatie in 2018 arresteerde Peking op hun beurt 2 Canadezen op beschuldiging van spionage.

Kijk: Full movie: ‘Claws of the Red Dragon’ exposes connection between Huawei and CCP

Deel dit artikel en laat zo meer mensen weten over De Lantaarn

Bronnen Voor Dit Artikel

Lees Meer | China

Aanbevolen
Opmerkelijk
Opinie
Op 30 april schreef Roger Garside, die tot tweemaal toe als Brits diplomaat in China heeft gewerkt, een opinieartikel in de Globe and Mail, getiteld "Regime change in China is not only possible, it is imperative," waarin hij zijn mening geeft over hoe de koers van het China onder leiding van Xi Jinping kan worden bijgestuurd: "Een groot deel van de Chinese elite is diep gekant tegen de koers die de heer Xi aanhoudt. Zij erkennen dat economische hervormingen zonder politieke veranderingen problemen hebben veroorzaakt die China als natie schaden en een risico vormen voor hun eigen belangen."
Wereldwijd hebben regeringen ingezet op zware lockdowns om het Corona virus te bestrijden. Hoewel het idee van lockdowns niet nieuw is, is het nooit eerder op zo'n grote schaal toegepast. Hoe is dit beleid tot stand gekomen dat zoveel navolging heeft gekregen wereldwijd? Net als de oorsprong van het Corona virus, wijzen ook in dit vraagstuk alle pijlen richting China.