fb pixel
China

Prodemocratische mediamagnaat Jimmy Lai blijft in hechtenis

Bron: Pixabay | Verkeersdrukte in Hong Kong

Mediamagnaat Jimmy Lai is vrijlating op borgtocht geweigerd, nadat hij beschuldigd is onder de nieuwe nationale veiligheidswet in Hong Kong. Lai is een bekende activist voor democratie in Hong Kong en wordt ervan beschuldigd samen te hebben gewerkt met buitenlandse invloeden. Zaterdag 12 december is de rechtszaak uitgesteld tot april omdat die nog niet voldoende voorbereid zou zijn.

De Amerikaanse minister Mike Pompeo sprak zijn steun uit op twitter. Hij schreef: “De veiligheidswet van Hong Kong drijft spot met de rechtspraak. De enige ‘misdaad’ van Jimmy Lai is het vertellen van de waarheid over de Chinese Communistische Partij, haar autoritaire houding en haar angst voor vrijheid. De aanklachten zouden moeten vervallen en hij zou direct vrijgelaten moeten worden.”

Deel dit artikel en laat zo meer mensen weten over De Lantaarn

Bronnen Voor Dit Artikel

Lees Meer | China

Aanbevolen
Opmerkelijk
Opinie
Op 30 april schreef Roger Garside, die tot tweemaal toe als Brits diplomaat in China heeft gewerkt, een opinieartikel in de Globe and Mail, getiteld "Regime change in China is not only possible, it is imperative," waarin hij zijn mening geeft over hoe de koers van het China onder leiding van Xi Jinping kan worden bijgestuurd: "Een groot deel van de Chinese elite is diep gekant tegen de koers die de heer Xi aanhoudt. Zij erkennen dat economische hervormingen zonder politieke veranderingen problemen hebben veroorzaakt die China als natie schaden en een risico vormen voor hun eigen belangen."
Wereldwijd hebben regeringen ingezet op zware lockdowns om het Corona virus te bestrijden. Hoewel het idee van lockdowns niet nieuw is, is het nooit eerder op zo'n grote schaal toegepast. Hoe is dit beleid tot stand gekomen dat zoveel navolging heeft gekregen wereldwijd? Net als de oorsprong van het Corona virus, wijzen ook in dit vraagstuk alle pijlen richting China.