fb pixel
China

Pew Research Center: China scoort het slechtst in termen van religieuze beperkingen

Bron: Unsplash

Volgens een rapport getiteld “In 2018, Overheidsbeperkingen op religie bereiken hoogste niveau wereldwijd in ruim een decennium”, gepubliceerd op 10 november 2020 door the Pew Research Center, blijft China de hoogste score houden op de Government Restriction Index (GRI) van alle 198 landen en gebieden in het rapport.

Het rapport verklaard dat China elk jaar boven aan de lijst staat van beperkende overheden sinds de Pew Research Center begon met de studie in 2007, en het heeft de hoogste score met 9,3 van de 10 punten in de laatste studie van 2018.

“De Chinese overheid beperkt religie op verschillende manieren, waaronder het verbannen van volledige religieuze groepen (zoals de Falun Gong beweging en verscheidene Christelijke groepen), verbieden van bepaalde religieuze praktijken, invallen bij gebedshuizen en het opsluiten en martelen van individuen. In 2018, ging de overheid door met het opsluiten van Oeigoeren, etnische Kazachen, en andere moslims in de provincie Xinjiang, ten minste 800.000 (en mogelijk tot 2 miljoen) mensen zitten vast in instellingen die ontworpen zijn om de religieuze en etnische identiteit op te geven, volgens de Amerikaanse overheid,” verklaarde het rapport.

Deel dit artikel en laat zo meer mensen weten over De Lantaarn