fb pixel
aanbevolen-Wereldwijd, Wereldwijd

Opmerkelijk: Ter versterking van het systeem van de Verenigde Naties…

Bron: De Lantaarn screenshot

Er is een nieuwe “Groep Vrienden ter Verdediging van het Handvest van de Verenigde Naties.”

De lijst met de leden van deze nieuwe groep is echter opmerkelijk. Het gaat namelijk over: China, Iran, Syrië, Noord-Korea, Cuba, Venezuela, Algerije, Angola, Wit-Rusland, Bolivia, Cambodja, Equatoriaal-Guinea, Eritrea, Laos, Nicaragua en de Staat Palestina.

Reacties op Twitter varieerden van “dit is geen grap” tot “vertrouwen hebben in China, Iran, Syrië, Noord-Korea, Cuba en Venezuela als verdedigers van het Handvest van de Verenigde Naties is hetzelfde als Colonel Sanders vragen op je kippen te passen.” (Colonel Sanders is de oprichter van fastfoodketen Kentucky Fried Chicken

Strengthening the UN system

Deel dit artikel en laat zo meer mensen weten over De Lantaarn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bronnen Voor Dit Artikel

Lees Meer | aanbevolen-Wereldwijd, Wereldwijd

Aanbevolen
Opmerkelijk
Opinie
Op 30 april schreef Roger Garside, die tot tweemaal toe als Brits diplomaat in China heeft gewerkt, een opinieartikel in de Globe and Mail, getiteld "Regime change in China is not only possible, it is imperative," waarin hij zijn mening geeft over hoe de koers van het China onder leiding van Xi Jinping kan worden bijgestuurd: "Een groot deel van de Chinese elite is diep gekant tegen de koers die de heer Xi aanhoudt. Zij erkennen dat economische hervormingen zonder politieke veranderingen problemen hebben veroorzaakt die China als natie schaden en een risico vormen voor hun eigen belangen."
Wereldwijd hebben regeringen ingezet op zware lockdowns om het Corona virus te bestrijden. Hoewel het idee van lockdowns niet nieuw is, is het nooit eerder op zo'n grote schaal toegepast. Hoe is dit beleid tot stand gekomen dat zoveel navolging heeft gekregen wereldwijd? Net als de oorsprong van het Corona virus, wijzen ook in dit vraagstuk alle pijlen richting China.