fb pixel
Wereldwijd

Oekraïense ambtenaren linken de familie Biden aan grootschalige corruptie

Bron: Energy Security For The Future

Oekraïense ambtenaren gaven op 25 december een persconferentie over grootschalige corruptie, waarbij ook de Amerikaanse presidentskandidaat Joe Biden betrokken zou zijn. In een sessie van meer dan een uur kwamen getuigen aan het woord en werden bankdocumenten en ander bewijsmateriaal gepresenteerd die grootschalige witwaspraktijken aan het licht brachten.

Centraal in het verhaal staat Burisma Holdings Limited, een Oekraïense holding voor een groep bedrijven die energie produceren. De holding staat onder leiding van de oligarch Mykola Zlochevsky en heeft zijn hoofdkwartier in Cyprus. Zlochevsky was van juli 2010 tot april 2012 Minister van Ecologie in Oekraïne. Hij wordt ervan beschuldigd in die periode licenties verstrekt te hebben voor de levering van gas aan Oekraïne door zijn eigen bedrijf.

De link naar de familie Biden wordt gelegd via Rosemont Seneca Partners, een investeringsmaatschappij opgericht door Hunter Biden, de zoon van Joe Biden. Er zou 3,4 miljoen in Amerikaanse Dollars zijn overgemaakt van Burisma naar Rosemont Seneca voor consultancy diensten. Verder worden telefoongesprekken aangehaald tussen Joe Biden en Petro Poroshenko, voormalig president van Oekraïne, waaruit hun vriendschappelijke relatie blijkt.

In de persconferentie wordt gezegd dat door deze corruptie de inwoners van Oekraïne 35% meer betalen voor hun energie. Een deel van de persconferentie kan op Twitter bekeken worden, de volledige video kan teruggekeken worden via de link bij de bronvermeldingen.

Deel dit artikel en laat zo meer mensen weten over De Lantaarn

Bronnen Voor Dit Artikel

Video

Lees Meer | Wereldwijd

Aanbevolen
Opmerkelijk
Opinie
Op 30 april schreef Roger Garside, die tot tweemaal toe als Brits diplomaat in China heeft gewerkt, een opinieartikel in de Globe and Mail, getiteld "Regime change in China is not only possible, it is imperative," waarin hij zijn mening geeft over hoe de koers van het China onder leiding van Xi Jinping kan worden bijgestuurd: "Een groot deel van de Chinese elite is diep gekant tegen de koers die de heer Xi aanhoudt. Zij erkennen dat economische hervormingen zonder politieke veranderingen problemen hebben veroorzaakt die China als natie schaden en een risico vormen voor hun eigen belangen."
Wereldwijd hebben regeringen ingezet op zware lockdowns om het Corona virus te bestrijden. Hoewel het idee van lockdowns niet nieuw is, is het nooit eerder op zo'n grote schaal toegepast. Hoe is dit beleid tot stand gekomen dat zoveel navolging heeft gekregen wereldwijd? Net als de oorsprong van het Corona virus, wijzen ook in dit vraagstuk alle pijlen richting China.