fb pixel
Wereldwijd

Oekraïense ambtenaren linken de familie Biden aan grootschalige corruptie

Bron: Energy Security For The Future

Oekraïense ambtenaren gaven op 25 december een persconferentie over grootschalige corruptie, waarbij ook de Amerikaanse presidentskandidaat Joe Biden betrokken zou zijn. In een sessie van meer dan een uur kwamen getuigen aan het woord en werden bankdocumenten en ander bewijsmateriaal gepresenteerd die grootschalige witwaspraktijken aan het licht brachten.

Centraal in het verhaal staat Burisma Holdings Limited, een Oekraïense holding voor een groep bedrijven die energie produceren. De holding staat onder leiding van de oligarch Mykola Zlochevsky en heeft zijn hoofdkwartier in Cyprus. Zlochevsky was van juli 2010 tot april 2012 Minister van Ecologie in Oekraïne. Hij wordt ervan beschuldigd in die periode licenties verstrekt te hebben voor de levering van gas aan Oekraïne door zijn eigen bedrijf.

De link naar de familie Biden wordt gelegd via Rosemont Seneca Partners, een investeringsmaatschappij opgericht door Hunter Biden, de zoon van Joe Biden. Er zou 3,4 miljoen in Amerikaanse Dollars zijn overgemaakt van Burisma naar Rosemont Seneca voor consultancy diensten. Verder worden telefoongesprekken aangehaald tussen Joe Biden en Petro Poroshenko, voormalig president van Oekraïne, waaruit hun vriendschappelijke relatie blijkt.

In de persconferentie wordt gezegd dat door deze corruptie de inwoners van Oekraïne 35% meer betalen voor hun energie. Een deel van de persconferentie kan op Twitter bekeken worden, de volledige video kan teruggekeken worden via de link bij de bronvermeldingen.

Deel dit artikel en laat zo meer mensen weten over De Lantaarn

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on telegram