fb pixel
China

NOS: Studenten in Nederland vrezen China: ‘Sommigen durven hun mond niet open te doen’

Bron: Pexels

NOS schrijft dat Chinese studenten die zich kritisch uitlaten over gevoelige onderwerpen in China, regelmatig een reprimande krijgen van medestudenten. Dit kan later leiden tot problemen in het zoeken van een baan in hun thuisland. Het is een groeiend probleem en het komt steeds vaker voor nu het aantal Chinese studenten op universiteiten is gegroeid van 185 in 2000 tot 4517 in 2018.

Lees het hele artikel:

Deel dit artikel en laat zo meer mensen weten over De Lantaarn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bronnen Voor Dit Artikel

Lees Meer | China

Aanbevolen
Opmerkelijk
Opinie
Op 30 april schreef Roger Garside, die tot tweemaal toe als Brits diplomaat in China heeft gewerkt, een opinieartikel in de Globe and Mail, getiteld "Regime change in China is not only possible, it is imperative," waarin hij zijn mening geeft over hoe de koers van het China onder leiding van Xi Jinping kan worden bijgestuurd: "Een groot deel van de Chinese elite is diep gekant tegen de koers die de heer Xi aanhoudt. Zij erkennen dat economische hervormingen zonder politieke veranderingen problemen hebben veroorzaakt die China als natie schaden en een risico vormen voor hun eigen belangen."
Wereldwijd hebben regeringen ingezet op zware lockdowns om het Corona virus te bestrijden. Hoewel het idee van lockdowns niet nieuw is, is het nooit eerder op zo'n grote schaal toegepast. Hoe is dit beleid tot stand gekomen dat zoveel navolging heeft gekregen wereldwijd? Net als de oorsprong van het Corona virus, wijzen ook in dit vraagstuk alle pijlen richting China.