fb pixel
aanbevolen-Lokaal, Lokaal

Nederlands parlementslid formuleert 100 redenen om kritisch te zijn op de Chinese Communistische Partij

Bron: Unsplash
Ruben Brekelmans

De Chinese Communistische Partij (CCP) vierde op 1 juli haar honderdjarig bestaan. Naar aanleiding van dit eeuwfeest postte Tweede Kamerlid Ruben Brekelmans (VVD) op Twitter: “Om dit mee te ‘vieren’ heb ik 100 redenen opgesteld om zeer kritisch te zijn op de CCP.” 

In de lijst vermeldt Brekelmans onderwerpen zoals cybersecurity, oneerlijke concurrentie, spionage, de stijgende spanningen tussen Peking en Taiwan, voortdurende onderdrukking door de nieuwe veiligheidswet in Hongkong, mensenrechtenschendingen, alsook de weigering van China om mee te werken aan een onafhankelijk onderzoek naar de oorsprong van het coronavirus.

Deel dit artikel en laat zo meer mensen weten over De Lantaarn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bronnen Voor Dit Artikel

Lees Meer | aanbevolen-Lokaal, Lokaal

Aanbevolen
Opmerkelijk
Opinie
Op 30 april schreef Roger Garside, die tot tweemaal toe als Brits diplomaat in China heeft gewerkt, een opinieartikel in de Globe and Mail, getiteld "Regime change in China is not only possible, it is imperative," waarin hij zijn mening geeft over hoe de koers van het China onder leiding van Xi Jinping kan worden bijgestuurd: "Een groot deel van de Chinese elite is diep gekant tegen de koers die de heer Xi aanhoudt. Zij erkennen dat economische hervormingen zonder politieke veranderingen problemen hebben veroorzaakt die China als natie schaden en een risico vormen voor hun eigen belangen."
Wereldwijd hebben regeringen ingezet op zware lockdowns om het Corona virus te bestrijden. Hoewel het idee van lockdowns niet nieuw is, is het nooit eerder op zo'n grote schaal toegepast. Hoe is dit beleid tot stand gekomen dat zoveel navolging heeft gekregen wereldwijd? Net als de oorsprong van het Corona virus, wijzen ook in dit vraagstuk alle pijlen richting China.