fb pixel
aanbevolen-Wereldwijd, Wereldwijd

Na Australië overweegt ook Canada om Facebook te laten betalen voor nieuws

Bron: Unsplash

Canada heeft donderdag aangekondigd dat het ook van plan is om Facebook te laten betalen voor het plaatsen van nieuwsberichten op hun socialemediaplatform. Het land zoekt bondgenoten in de mediastrijd met techgiganten zoals Facebook en Google en belooft niet terug te deinzen indien Facebook ook in Canada het nieuws zou afsluiten, net zoals het eerder in Australië heeft gedaan.

Facebook heeft alle Australische nieuwsinhoud op zijn dienst geblokkeerd nadat duidelijk werd dat in Australië een wetgeving in de maak is die Facebook en Google zal verplichten om vergoedingen te betalen aan Australische uitgevers voor de nieuwslinks.

De Australische premier Scott Morrison noemde het besluit van Facebook “arrogant” en waarschuwde dat hij regelmatig contact heeft met wereldleiders, die zich allemaal buigen over de vraag hoe Big Tech beter kan worden gereguleerd.

Steven Guilbeault | Wikipedia Vanessa

De Canadese minister van Cultuur Steven Guilbeault veroordeelde de actie van Facebook in Australië en zei dat het Ottawa niet zou afschrikken om in de komende maanden een soortgelijke wetgeving in Canada in te voeren.

“Canada loopt voorop in deze strijd … we behoren echt tot de eerste groep landen ter wereld die dit doen,” vertelde hij aan verslaggevers. “Ik vermoed dat binnenkort vijf, tien, vijftien landen soortgelijke regels zullen invoeren … gaat Facebook de banden met landen als Duitsland of Frankrijk ook verbreken?” Hij zei dat een dergelijke aanpak van Facebook op een gegeven moment “totaal onhoudbaar” zou worden.

Deel dit artikel en laat zo meer mensen weten over De Lantaarn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *