fb pixel
aanbevolen-Wereldwijd, Wereldwijd

Na Australië overweegt ook Canada om Facebook te laten betalen voor nieuws

Bron: Unsplash

Canada heeft donderdag aangekondigd dat het ook van plan is om Facebook te laten betalen voor het plaatsen van nieuwsberichten op hun socialemediaplatform. Het land zoekt bondgenoten in de mediastrijd met techgiganten zoals Facebook en Google en belooft niet terug te deinzen indien Facebook ook in Canada het nieuws zou afsluiten, net zoals het eerder in Australië heeft gedaan.

Facebook heeft alle Australische nieuwsinhoud op zijn dienst geblokkeerd nadat duidelijk werd dat in Australië een wetgeving in de maak is die Facebook en Google zal verplichten om vergoedingen te betalen aan Australische uitgevers voor de nieuwslinks.

De Australische premier Scott Morrison noemde het besluit van Facebook “arrogant” en waarschuwde dat hij regelmatig contact heeft met wereldleiders, die zich allemaal buigen over de vraag hoe Big Tech beter kan worden gereguleerd.

Steven Guilbeault | Wikipedia Vanessa

De Canadese minister van Cultuur Steven Guilbeault veroordeelde de actie van Facebook in Australië en zei dat het Ottawa niet zou afschrikken om in de komende maanden een soortgelijke wetgeving in Canada in te voeren.

“Canada loopt voorop in deze strijd … we behoren echt tot de eerste groep landen ter wereld die dit doen,” vertelde hij aan verslaggevers. “Ik vermoed dat binnenkort vijf, tien, vijftien landen soortgelijke regels zullen invoeren … gaat Facebook de banden met landen als Duitsland of Frankrijk ook verbreken?” Hij zei dat een dergelijke aanpak van Facebook op een gegeven moment “totaal onhoudbaar” zou worden.

Deel dit artikel en laat zo meer mensen weten over De Lantaarn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bronnen Voor Dit Artikel

Lees Meer | aanbevolen-Wereldwijd, Wereldwijd

Aanbevolen
Opmerkelijk
Opinie
Op 30 april schreef Roger Garside, die tot tweemaal toe als Brits diplomaat in China heeft gewerkt, een opinieartikel in de Globe and Mail, getiteld "Regime change in China is not only possible, it is imperative," waarin hij zijn mening geeft over hoe de koers van het China onder leiding van Xi Jinping kan worden bijgestuurd: "Een groot deel van de Chinese elite is diep gekant tegen de koers die de heer Xi aanhoudt. Zij erkennen dat economische hervormingen zonder politieke veranderingen problemen hebben veroorzaakt die China als natie schaden en een risico vormen voor hun eigen belangen."
Wereldwijd hebben regeringen ingezet op zware lockdowns om het Corona virus te bestrijden. Hoewel het idee van lockdowns niet nieuw is, is het nooit eerder op zo'n grote schaal toegepast. Hoe is dit beleid tot stand gekomen dat zoveel navolging heeft gekregen wereldwijd? Net als de oorsprong van het Corona virus, wijzen ook in dit vraagstuk alle pijlen richting China.