fb pixel
China, Keuze van de Lezer, Keuze van de Redactie

Mike Pompeo plaatst Chinese politiecommissaris op de lijst van grove schenders van de mensenrechten

Bron: Falun Gong beoefenaars vormen de karakters voor Waarachtigheid, Mededogen en Verdraagzaamheid tijdens een bijenkomst in Washington DC | Bron: Faluninfo.net

Op donderdag, naar aanleiding van de internationale dag voor de mensenrechten, publiceerde de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Mike Pompeo een lijst van 17 ambtenaren van buitenlandse regeringen die beschuldigd worden van grove schendingen van de mensenrechten. Een opmerkelijke naam op de lijst is die van een Chinese politiecommissaris.

Mike Pompeo | Fotograaf: Mark Taylor | Wikipedia

“De wet bepaalt dat in gevallen waarin de minister van Buitenlandse Zaken over geloofwaardige informatie beschikt dat ambtenaren van buitenlandse regeringen betrokken zijn geweest bij een grove schending van de mensenrechten of aanzienlijke corruptie, deze personen en hun naaste familieleden niet langer in aanmerking kunnen komen voor toegang tot de Verenigde Staten.”

De Chinese politiecommissaris Huang Yuanxiong wordt genoemd “voor zijn betrokkenheid bij grove schendingen van de mensenrechten in Xiamen, China. Huang wordt in verband gebracht met bijzonder ernstige schendingen van de godsdienstvrijheid van Falun Gong-beoefenaars. Het gaat hierbij voornamelijk om zijn betrokkenheid bij de arrestatie en ondervraging van Falun Gong-beoefenaars voor het uitoefenen van hun geloof. Deze maatregel is ook van toepassing op de echtgenoot van de heer Huang. De wereld kan niet argeloos toekijken hoe de Chinese overheid op gruwelijke en systematische wijze de mensen in China misbruikt, inclusief het schenden van het internationaal erkende recht op vrijheid van gedachte, meningsuiting en religie of geloof.”

Pompeo voegde eraan toe: “We zijn er trots op een leider te zijn in het verdedigen van de mensenrechten over de hele wereld, en daarmee de visie van de grondleggers van onze natie te eren en uitdrukking te geven aan het aloude Amerikaanse streven naar vrijheid voor alle mensen”.

Falun Gong is een spirituele discipline gebaseerd op de basisprincipes ‘Waarachtigheid 真, Mededogen 善 en Verdraagzaamheid 忍’ en wordt in China door de Chinese overheid al meer dan 20 jaar zwaar vervolgd. Falun Gong beoefenaars in China worden sinds het begin van de vervolging in 1999 geconfronteerd met arrestatiecampagnes, opsluiting, foltering en zelfs een grootschalige ‘orgaanroof’. Voor meer informatie over het hoe en waarom, bekijk volgende video…

Deel dit artikel en laat zo meer mensen weten over De Lantaarn

Bronnen Voor Dit Artikel

Lees Meer | China, Keuze van de Lezer, Keuze van de Redactie

Aanbevolen
Opmerkelijk
Opinie
Op 30 april schreef Roger Garside, die tot tweemaal toe als Brits diplomaat in China heeft gewerkt, een opinieartikel in de Globe and Mail, getiteld "Regime change in China is not only possible, it is imperative," waarin hij zijn mening geeft over hoe de koers van het China onder leiding van Xi Jinping kan worden bijgestuurd: "Een groot deel van de Chinese elite is diep gekant tegen de koers die de heer Xi aanhoudt. Zij erkennen dat economische hervormingen zonder politieke veranderingen problemen hebben veroorzaakt die China als natie schaden en een risico vormen voor hun eigen belangen."
Wereldwijd hebben regeringen ingezet op zware lockdowns om het Corona virus te bestrijden. Hoewel het idee van lockdowns niet nieuw is, is het nooit eerder op zo'n grote schaal toegepast. Hoe is dit beleid tot stand gekomen dat zoveel navolging heeft gekregen wereldwijd? Net als de oorsprong van het Corona virus, wijzen ook in dit vraagstuk alle pijlen richting China.