fb pixel
China, Covid-19

Massale CCP-Virus tests in Wuhan

Bron: Pixabay

Het Chinese regime heeft vorige week aangekondigd dat alle inwoners van Wuhan, 11 miljoen mensen in totaal, zouden worden getest op besmetting met het CCP-Virus. De hele operatie zou in slechts 10 dagen worden geklaard. Waarom is deze grootschalige operatie georganiseerd? Heeft het te maken met de melding van 6 nieuwe gevallen van besmetting of zijn er nog ander redenen voor deze grootschalige virus-tests in Wuhan.

Vooralsnog heeft het Chinese regime onvoldoende testresultaten om voor te leggen aangezien het eind maart gestopt was met testen. Er werden trouwens sinds die periode ook officieel geen nieuwe besmettingen meer geregistreerd in Wuhan wat bij velen de wenkbrauwen deed fronsen. Maar op 9 mei kwam er plots toch een officiële melding van 6 nieuwe gevallen van besmetting in Wuhan.

In de V.S. en in de verschillende Europese landen wordt er op een systematische wijze getest en de westerse media blijft deze resultaten voortdurend updaten. Ondertussen neemt de internationale druk om de CCP verantwoordelijk te houden voor de pandemie toe, en de CCP voelt dat zeker. Om hun status als een “groots land in het verslaan van de pandemie” te kunnen waarmaken zou het zeker interessant zijn voor de CCP om het totale aantal tests van de Verenigde Staten en andere landen samen te overstijgen.

Een andere reden voor de massa-test zou kunnen zijn om de geretourneerde test kits te “verteren”. Vele landen hebben de test kits, die ze uit China hebben geïmporteerd, teruggestuurd nadat ze kwalitatief niet goed bleken te zijn. Van de Chinese testkits wordt aangenomen dat ze een nauwkeurigheidsgraad hebben van 20 tot 30 procent.

Elk Chinees bedrijf met een exportvergunning heeft nauwe banden met de CCP. De CEO’s van deze bedrijven en hun belangen bevinden zich op de verschillende niveaus van de CCP. Indien het regime wil vermijden dat die mensen de verliezen zouden lijden van de teruggestuurde test-kits zou een grootschalige testcampagne een ideale oplossing kunnen zijn.

Iedereen moet immers zijn eigen test bekostigen. Voor 11 miljoen mensen gaat het over een gezamenlijk bedrag van bijna 19 miljard yuan, of 275 miljoen dollar.

Een derde reden die zou kunnen meespelen is dat de CCP vanaf 21 mei, zijn belangrijkste jaarlijkse politieke conferenties organiseert. Het gaat om de conferentie voor het Nationale Volkscongres en de Chinese Politieke consultatieve volksraadpleging.

Volgens de Chinese staatsmedia werden in totaal meer dan negen miljoen monsters verzameld en meer dan 6,5 miljoen daarvan werden binnen negen dagen getest. Het resultaat: geen bevestigde gevallen.

Volgens ‘China’s Thai seam weekly’, voerde Wuhan een test uit op 11.000 mensen voor het aanmaken van antistoffen en vijf tot zes procent testte positief. Deze mensen zijn of waren besmet met het virus. Vanuit die logica komt dit neer op een half miljoen mensen uit Wuhan die tijdens deze pandemie werden geïnfecteerd. Het rapport werd kort na publicatie verwijderd.

De vraag blijft of we ooit in staat zullen zijn om alle echte cijfers en waarheden te achterhalen.

“Inconvenient Truths by Jennifer Zeng: Secrets Behind the Citywide Tests in Wuhan

Deel dit artikel en laat zo meer mensen weten over De Lantaarn

Bronnen Voor Dit Artikel

Video

Lees Meer | China, Covid-19

Aanbevolen
Opmerkelijk
Opinie
Op 30 april schreef Roger Garside, die tot tweemaal toe als Brits diplomaat in China heeft gewerkt, een opinieartikel in de Globe and Mail, getiteld "Regime change in China is not only possible, it is imperative," waarin hij zijn mening geeft over hoe de koers van het China onder leiding van Xi Jinping kan worden bijgestuurd: "Een groot deel van de Chinese elite is diep gekant tegen de koers die de heer Xi aanhoudt. Zij erkennen dat economische hervormingen zonder politieke veranderingen problemen hebben veroorzaakt die China als natie schaden en een risico vormen voor hun eigen belangen."
Wereldwijd hebben regeringen ingezet op zware lockdowns om het Corona virus te bestrijden. Hoewel het idee van lockdowns niet nieuw is, is het nooit eerder op zo'n grote schaal toegepast. Hoe is dit beleid tot stand gekomen dat zoveel navolging heeft gekregen wereldwijd? Net als de oorsprong van het Corona virus, wijzen ook in dit vraagstuk alle pijlen richting China.