fb pixel
Wereldwijd

Kiescollege brengt stemmen uit voor presidentschap

Bron: Wikimedia | Aantal kiesmannen per staat

Kiesmannen hebben op 14 december hun stem uitgebracht voor de volgende president van de Verenigde Staten. Alhoewel de 538 kiesmannen in de meeste staten hun stem uitbrachten voor de winnende partij, kozen de republikeinse kiesmannen in meerdere ‘swing states’ om hun stem niet voor de winnende democratische partij uit te brengen. In de staten Georgia, Nevada, Arizona en Michigan kozen de kiesmannen ervoor om hun stem voor de republikeinse president Donald Trump uit te brengen.

Verscheidene kiesmannen geven aan dat het op geen enkele manier de bedoeling is om tegen de wil van de stemgerechtigden in te gaan, maar om de integriteit van de verkiezingen te waarborgen.

De Republikeinse kiesmannen in de Amerikaanse staten Pennsylvania, Georgië, Michigan, Wisconsin, Arizona, Nevada en New Mexico brachten dan weer bijkomende stemmen uit voor president Donald Trump, terwijl de gecertificeerde democratische kiesmannen in dezelfde staten hun stemmen uitbrachten voor voormalig vicepresident Joe Biden.

Alvorens dit officieel wordt, moeten deze stemmen geteld worden, tijdens de gezamenlijke zitting van het Congres, wanneer het Huis van Afgevaardigden en de Senaat op 6 januari bijeenkomen. Dit gebeurt onder leiding van Vice President Mike Pence, in zijn rol als Senaatsvoorzitter.

De reguliere media heeft ervoor gekozen om het nieuws over mogelijke fraude tijdens de recente Amerikaanse presidentsverkiezingen te minimaliseren of helemaal te negeren. Op sociale media worden alle berichten hierover zelfs zwaar gecensureerd. Wij zijn van mening dat iedereen zijn eigen mening hierover mag vormen. Daarom doen wij ons best om u, de lezer, te informeren over het verloop van de rechtszaken en elk ander gerelateerd nieuws.

Deel dit artikel en laat zo meer mensen weten over De Lantaarn

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on telegram