fb pixel
Wereldwijd

Kiescollege brengt stemmen uit voor presidentschap

Bron: Wikimedia | Aantal kiesmannen per staat

Kiesmannen hebben op 14 december hun stem uitgebracht voor de volgende president van de Verenigde Staten. Alhoewel de 538 kiesmannen in de meeste staten hun stem uitbrachten voor de winnende partij, kozen de republikeinse kiesmannen in meerdere ‘swing states’ om hun stem niet voor de winnende democratische partij uit te brengen. In de staten Georgia, Nevada, Arizona en Michigan kozen de kiesmannen ervoor om hun stem voor de republikeinse president Donald Trump uit te brengen.

Verscheidene kiesmannen geven aan dat het op geen enkele manier de bedoeling is om tegen de wil van de stemgerechtigden in te gaan, maar om de integriteit van de verkiezingen te waarborgen.

De Republikeinse kiesmannen in de Amerikaanse staten Pennsylvania, Georgië, Michigan, Wisconsin, Arizona, Nevada en New Mexico brachten dan weer bijkomende stemmen uit voor president Donald Trump, terwijl de gecertificeerde democratische kiesmannen in dezelfde staten hun stemmen uitbrachten voor voormalig vicepresident Joe Biden.

Alvorens dit officieel wordt, moeten deze stemmen geteld worden, tijdens de gezamenlijke zitting van het Congres, wanneer het Huis van Afgevaardigden en de Senaat op 6 januari bijeenkomen. Dit gebeurt onder leiding van Vice President Mike Pence, in zijn rol als Senaatsvoorzitter.

De reguliere media heeft ervoor gekozen om het nieuws over mogelijke fraude tijdens de recente Amerikaanse presidentsverkiezingen te minimaliseren of helemaal te negeren. Op sociale media worden alle berichten hierover zelfs zwaar gecensureerd. Wij zijn van mening dat iedereen zijn eigen mening hierover mag vormen. Daarom doen wij ons best om u, de lezer, te informeren over het verloop van de rechtszaken en elk ander gerelateerd nieuws.

Deel dit artikel en laat zo meer mensen weten over De Lantaarn

Bronnen Voor Dit Artikel

Lees Meer | Wereldwijd

Aanbevolen
Opmerkelijk
Opinie
Op 30 april schreef Roger Garside, die tot tweemaal toe als Brits diplomaat in China heeft gewerkt, een opinieartikel in de Globe and Mail, getiteld "Regime change in China is not only possible, it is imperative," waarin hij zijn mening geeft over hoe de koers van het China onder leiding van Xi Jinping kan worden bijgestuurd: "Een groot deel van de Chinese elite is diep gekant tegen de koers die de heer Xi aanhoudt. Zij erkennen dat economische hervormingen zonder politieke veranderingen problemen hebben veroorzaakt die China als natie schaden en een risico vormen voor hun eigen belangen."
Wereldwijd hebben regeringen ingezet op zware lockdowns om het Corona virus te bestrijden. Hoewel het idee van lockdowns niet nieuw is, is het nooit eerder op zo'n grote schaal toegepast. Hoe is dit beleid tot stand gekomen dat zoveel navolging heeft gekregen wereldwijd? Net als de oorsprong van het Corona virus, wijzen ook in dit vraagstuk alle pijlen richting China.