fb pixel
Wereldwijd

Juridische team President Trump krijgt toestemming voor analyseonderzoek van Dominion stemmachines

Bron: Unsplash

Het juridische team van President Donald Trump is begonnen met een analyseonderzoek van de stemmachines van Dominion die in de staat Michigan werden gebruikt tijdens de Amerikaanse Presidentsverkiezingen van 3 november. Een rechter in Antrim County, Michigan, gaf op vrijdag groen licht voor een analyseonderzoek op 22 Dominion stemmachines.

“Ons team heeft de toestemming gekregen om vanochtend (zondag) om 8:30 uur naar binnen te gaan en we zullen in ongeveer acht uur het onderzoek uitvoeren. De resultaten zullen binnen 48 uur beschikbaar zijn. Het zal ons veel vertellen over deze stemmachines,” vertelde advocaat Jenna Ellis aan Fox News op zondag.

Dominion ligt onder vuur voor de mogelijke fraudegevoeligheid van de stemmachines.

De Republikeinse partij van de staat Michigan merkte vorige maand op dat de stemmachines in Antrim County ten onrechte 6.000 stemmen van Trump naar Biden hadden verschoven. Het kabinet van de Staatssecretaris verklaarde dat dit te wijten was aan een ‘technische fout en niet-bijgewerkte software’, en voegde eraan toe dat de kwestie later werd gecorrigeerd.

Advocaat Jenna Ellis zei in het Fox News interview op zondag te twijfelen aan de beweringen van de staatssecretaris en zei dat het gaat om “een tot noch toe onverklaarbare zogenaamde ‘glitch’ in het systeem.”

Dominion Voting Machines heeft in tal van verklaringen steeds krachtig ontkend dat haar machines stemmen van de ene naar de andere kandidaat kunnen overzetten en heeft ook steeds mogelijke banden met andere softwarebedrijven of buitenlandse overheden ontkend.

Deel dit artikel en laat zo meer mensen weten over De Lantaarn

Bronnen Voor Dit Artikel

Lees Meer | Wereldwijd

Aanbevolen
Opmerkelijk
Opinie
Op 30 april schreef Roger Garside, die tot tweemaal toe als Brits diplomaat in China heeft gewerkt, een opinieartikel in de Globe and Mail, getiteld "Regime change in China is not only possible, it is imperative," waarin hij zijn mening geeft over hoe de koers van het China onder leiding van Xi Jinping kan worden bijgestuurd: "Een groot deel van de Chinese elite is diep gekant tegen de koers die de heer Xi aanhoudt. Zij erkennen dat economische hervormingen zonder politieke veranderingen problemen hebben veroorzaakt die China als natie schaden en een risico vormen voor hun eigen belangen."
Wereldwijd hebben regeringen ingezet op zware lockdowns om het Corona virus te bestrijden. Hoewel het idee van lockdowns niet nieuw is, is het nooit eerder op zo'n grote schaal toegepast. Hoe is dit beleid tot stand gekomen dat zoveel navolging heeft gekregen wereldwijd? Net als de oorsprong van het Corona virus, wijzen ook in dit vraagstuk alle pijlen richting China.