fb pixel
China

Intern document toont geheimhouding van Coronavirus door de CCP

AP publiceerde een Chinees overheidsdocument waaruit blijkt dat op 14 januari de Chinese Nationale gezondheidsraad een teleconferentie hield met provinciale verantwoordelijken. De instructies van Xi Xinping, eerste minister LI Keqiang en Vice-eerste minister Sun Chunlan betreffende de uitbraak werden bekendgemaakt. De Chinese bevolking werd pas 6 dagen later, op 20 januari, officieel ingelicht.

Ondertussen werd in Wuhan een banket georganiseerd met tienduizenden deelnemers terwijl het jaarlijkse grootste migratie-evenement ter wereld ter gelegenheid van het Chinese nieuwjaar eveneens op gang kwam. Beijing gaf in de memo ‘het behoud van sociale stabiliteit’ aan als ‘topprioriteit’ vanwege belangrijke politieke meetings die zouden doorgaan in maart.

Deel dit artikel en laat zo meer mensen weten over De Lantaarn

Bronnen Voor Dit Artikel

Video

Artikelen | WebLinks

Lees Meer | China

Aanbevolen
Opmerkelijk
Opinie
Op 30 april schreef Roger Garside, die tot tweemaal toe als Brits diplomaat in China heeft gewerkt, een opinieartikel in de Globe and Mail, getiteld "Regime change in China is not only possible, it is imperative," waarin hij zijn mening geeft over hoe de koers van het China onder leiding van Xi Jinping kan worden bijgestuurd: "Een groot deel van de Chinese elite is diep gekant tegen de koers die de heer Xi aanhoudt. Zij erkennen dat economische hervormingen zonder politieke veranderingen problemen hebben veroorzaakt die China als natie schaden en een risico vormen voor hun eigen belangen."
Wereldwijd hebben regeringen ingezet op zware lockdowns om het Corona virus te bestrijden. Hoewel het idee van lockdowns niet nieuw is, is het nooit eerder op zo'n grote schaal toegepast. Hoe is dit beleid tot stand gekomen dat zoveel navolging heeft gekregen wereldwijd? Net als de oorsprong van het Corona virus, wijzen ook in dit vraagstuk alle pijlen richting China.