fb pixel
Wereldwijd

Hooggerechtshof wijst verkiezingsrechtszaak af

Bron: Pixabay

Het hooggerechtshof in de Verenigde Staten wijst op vrijdag een rechtszaak af die is aangespannen door de staat Texas waarin het verkiezingsresultaat in vier staten aangevochten wordt.

In een besluit, wijzen de rechters het verzoek van Texas af om de aanklacht tegen Pennsylvania, Georgia, Michigan en Wisconsin in behandeling te nemen. Het hooggerechtshof is van mening dat de staat geen legale basis heeft om een rechtszaak aan te spannen onder de grondwet want de staat heeft geen correct motief tot interventie in hoe andere staten hun verkiezingen uitvoeren.

“Texas heeft geen juridisch aantoonbaar belang gepresenteerd in de wijze waarop andere staten de verkiezingen uitvoeren,” staat in het besluit. “Alle andere lopende moties worden verworpen als onhoudbaar.”

Deel dit artikel en laat zo meer mensen weten over De Lantaarn

Bronnen Voor Dit Artikel

Lees Meer | Wereldwijd

Aanbevolen
Opmerkelijk
Opinie
Op 30 april schreef Roger Garside, die tot tweemaal toe als Brits diplomaat in China heeft gewerkt, een opinieartikel in de Globe and Mail, getiteld "Regime change in China is not only possible, it is imperative," waarin hij zijn mening geeft over hoe de koers van het China onder leiding van Xi Jinping kan worden bijgestuurd: "Een groot deel van de Chinese elite is diep gekant tegen de koers die de heer Xi aanhoudt. Zij erkennen dat economische hervormingen zonder politieke veranderingen problemen hebben veroorzaakt die China als natie schaden en een risico vormen voor hun eigen belangen."
Wereldwijd hebben regeringen ingezet op zware lockdowns om het Corona virus te bestrijden. Hoewel het idee van lockdowns niet nieuw is, is het nooit eerder op zo'n grote schaal toegepast. Hoe is dit beleid tot stand gekomen dat zoveel navolging heeft gekregen wereldwijd? Net als de oorsprong van het Corona virus, wijzen ook in dit vraagstuk alle pijlen richting China.