fb pixel
aanbevolen-China, China

Hongkong: Falun Gong informatiestands vernield op klaarlichte dag

Bron: The Epoch Times | Screenshot DeLantaarn

In de straten van Hongkong worden de afgelopen weken geregeld informatiestands vernield over de vervolging van de spirituele praktijk Falun Gong door het Chinese regime. De plaatselijke Falun Gong-vereniging vermoed dat de vandalen, die messen en verfspuitbussen gebruikten om de informatieborden van de stands te vernielen, werken in opdracht van de Chinese Communistische Partij.

Falun Gong, ook bekend als Falun Dafa, is een spirituele praktijk die bestaat uit meditatieve oefeningen en is gebaseerd op de principes van waarachtigheid, mededogen en verdraagzaamheid. Volgens de ‘Falun Dafa Information Center’ worden de beoefenaars van deze praktijk in China sinds 1999 systematisch vervolgd door de CCP, waardoor miljoenen werden opgesloten en gefolterd in gevangenissen, werkkampen en andere inrichtingen.

Begin april vernielden vier gemaskerde vandalen informatiestands over Falun Gong in de Hongkongse districten Mong Kok, Hung Hom en Wan Chai, waarbij spandoeken werden vernield en uitgestalde borden werden stukgeslagen en omver geduwd. Ze vluchtten binnen enkele minuten en zonder een woord te zeggen, zoals blijkt uit een video die door een voorbijganger is gefilmd en op YouTube werd geplaatst.

Al meer dan twintig jaar, sinds de start van de vervolging van Falun Gong in China in 1999, hebben Falun Gong beoefenaars in Hongkong geregeld publieke informatiestands opgezet om mensen bewust te maken van de ernstige mensenrechtenschendingen door de CCP. Lokale Falun Gong-beoefenaars in Hongkong hebben echter ondervonden dat het de laatste tijd steeds moeilijker wordt om deze activiteiten uit te voeren.

Deel dit artikel en laat zo meer mensen weten over De Lantaarn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *