fb pixel
Keuze van de Lezer, Wereldwijd

Het Verenigd Koninkrijk neemt extra maatregelen om Huawei uit zijn 5G-netwerk te weren

Bron: Unsplash

In juli van dit jaar erkende het Verenigd Koninkrijk dat het Chinese telecombedrijf Huawei een bedreiging vormt voor de nationale veiligheid en verbood Huawei uit zijn gehele 5g netwerk. Bovendien zal het Verenigd Koninkrijk enorme boetes opleggen, tot £100.000 per dag, aan Britse telecombedrijven die dit verbod op Huawei overtreden.

Aanvankelijk besloot het Verenigd Koninkrijk dat Huawei-apparatuur enkel uit het gevoelige deel van het 5G-netwerk moest worden verwijderd en maximaal 35% van de overige systemen mocht uitmaken. De deadline werd gesteld op 2023.

Maar op aangeven van de Verenigde Staten werd het besluit herzien om Huawei uit het gehele 5G-netwerk te verwijderen. Hiervoor werd een deadline gesteld op 2027.

Britse minister van Cultuur Oliver Dowden | Wikimedia

“We investeren miljarden om 5G in het hele land uit te rollen, maar de voordelen kunnen alleen worden gerealiseerd wanneer we volledig vertrouwen hebben in de veiligheid en veerkracht van onze netwerken,” zei Oliver Dowden, de Britse Minister voor digitalisering en media.

“Dit baanbrekende wetsvoorstel zal het Verenigd Koninkrijk een van de strengste telecombeveiliging ter wereld geven en ons in staat stellen de nodige maatregelen te nemen om onze netwerken te beschermen.”

Deel dit artikel en laat zo meer mensen weten over De Lantaarn

Bronnen Voor Dit Artikel

Lees Meer | Keuze van de Lezer, Wereldwijd

Aanbevolen
Opmerkelijk
Opinie
Op 30 april schreef Roger Garside, die tot tweemaal toe als Brits diplomaat in China heeft gewerkt, een opinieartikel in de Globe and Mail, getiteld "Regime change in China is not only possible, it is imperative," waarin hij zijn mening geeft over hoe de koers van het China onder leiding van Xi Jinping kan worden bijgestuurd: "Een groot deel van de Chinese elite is diep gekant tegen de koers die de heer Xi aanhoudt. Zij erkennen dat economische hervormingen zonder politieke veranderingen problemen hebben veroorzaakt die China als natie schaden en een risico vormen voor hun eigen belangen."
Wereldwijd hebben regeringen ingezet op zware lockdowns om het Corona virus te bestrijden. Hoewel het idee van lockdowns niet nieuw is, is het nooit eerder op zo'n grote schaal toegepast. Hoe is dit beleid tot stand gekomen dat zoveel navolging heeft gekregen wereldwijd? Net als de oorsprong van het Corona virus, wijzen ook in dit vraagstuk alle pijlen richting China.