fb pixel
Keuze van de Lezer, Wereldwijd

Het Verenigd Koninkrijk neemt extra maatregelen om Huawei uit zijn 5G-netwerk te weren

Bron: Unsplash

In juli van dit jaar erkende het Verenigd Koninkrijk dat het Chinese telecombedrijf Huawei een bedreiging vormt voor de nationale veiligheid en verbood Huawei uit zijn gehele 5g netwerk. Bovendien zal het Verenigd Koninkrijk enorme boetes opleggen, tot £100.000 per dag, aan Britse telecombedrijven die dit verbod op Huawei overtreden.

Aanvankelijk besloot het Verenigd Koninkrijk dat Huawei-apparatuur enkel uit het gevoelige deel van het 5G-netwerk moest worden verwijderd en maximaal 35% van de overige systemen mocht uitmaken. De deadline werd gesteld op 2023.

Maar op aangeven van de Verenigde Staten werd het besluit herzien om Huawei uit het gehele 5G-netwerk te verwijderen. Hiervoor werd een deadline gesteld op 2027.

Britse minister van Cultuur Oliver Dowden | Wikimedia

“We investeren miljarden om 5G in het hele land uit te rollen, maar de voordelen kunnen alleen worden gerealiseerd wanneer we volledig vertrouwen hebben in de veiligheid en veerkracht van onze netwerken,” zei Oliver Dowden, de Britse Minister voor digitalisering en media.

“Dit baanbrekende wetsvoorstel zal het Verenigd Koninkrijk een van de strengste telecombeveiliging ter wereld geven en ons in staat stellen de nodige maatregelen te nemen om onze netwerken te beschermen.”

Deel dit artikel en laat zo meer mensen weten over De Lantaarn