fb pixel
Covid-19, Opinie

Het coronavirus en de diepere regionen van ons immuunsysteem II

Bron: Unsplach

Auteur: Silvio Verbeek

Na het lezen van mijn eerste artikel over het coronavirus en de diepere regionen van ons immuunsysteem vertelden enkele van mijn patienten me dat ze het artikel wel interessant vonden, maar niet wisten hoe ze daar mee verder konden. Of ik het wat kon toelichten.

In het eerste artikel sprak ik over eerdere epidemieën in China die steeds zijn behandeld met Chinese Geneeskunde, een geneeskunde die nooit een kunstmatige scheiding bij een mens heeft aangebracht in een lichamelijk en een niet-lichamelijk deel. Zogenaamde ‘kwaadaardige energie’ (ziekmakende factoren) kon alleen vat krijgen op een mens wanneer hij niet waarachtig zou leven, zo hadden de Taoïstische grondleggers van de Chinese geneeskunde vele eeuwen geleden begrepen. Elke ziekte kwam in de grond voort uit “niet Waarachtig” zijn. Hoe zit dat dan?

Voor de Taoïsten was een nieuwgeboren baby de belichaming van de perfecte staat van zijn: een nieuwgeboren baby heeft een “hart van waarachtigheid”  en laat op een natuurlijke manier komen wat er komt, en laat gaan wat er gaat. Met het opgroeien in de menselijke wereld is de mens deze grondhouding – die aanwezig was toen hij nog een nieuwgeboren baby was – verloren of is er vanaf geraakt: je leert immers, dat wanneer er iets komt dat je niet wilt dat er komt – of dat nu een situatie is die je intern beweegt, een herinnering die op je emotie speelt, of een persoon waar je niet mee overweg kunt – , je dat kunt negeren, weerstaan, wegdrukken, of zelfs bevechten. En als er iets weggaat uit je leven dat je niet wilt dat gaat – of dat nu materie of geld is, aanzien of een relatie – , dan hou je als mens daar in je geest aan vast, soms zelfs tot aan je dood.

Met deze houding ga je af van je natuurlijke grondhouding van Waarachtigheid, omdat deze nieuwe houding altijd een extra inspanning vereist, eentje die energie kost, je geest afsluit en uiteindelijk je immuunsysteem verzwakt.

Een baby houdt vanwege zijn “hart van waarachtigheid” alles heel en heeft een veerkrachtig immuunsysteem. Regelmatig hoor je verhalen over baby’s die van 5 hoog vallen, en niets hebben.

De Taoïsten hadden in hun tijd al een helder inzicht in een veerkrachtig immuunsysteem. Zo staat bijvoorbeeld beschreven in de Tao Te Ching (een Taoïstisch boek):

Wie vervuld is van deugden van de Dao [“Waarachtigheid”]
is als een nieuwgeboren baby.
Giftige insecten zullen je niet steken.
Krachtige dieren zullen je niet grijpen.
Roofvogels zullen niet toeslaan.
[virussen zullen niet…?]

We zijn momenteel in oorlog met een onzichtbare vijand. Maar een groepsoplossing bestaat voor deze niet. Nooit niet trouwens. Dit is een “oorlog” die eenieder voor zichzelf in de diepere regionen van het eigen immuunsysteem zal moeten voeren. Een wereld die niet zichtbaar is aan de oppervlakte en alleen bereikt kan worden door waarachtig te zijn naar jezelf toe.

En de “vijand”? Nu, net als een atoombom menselijke zwakte niet kan vernietigen, is dit virus niet kapot te krijgen met een pil. Het vergt Waarachtigheid om het immuunsysteem te laten terugkeren naar zijn perfecte staat.

Om het coronavirus te ”verslaan” zou mijn advies zijn om Waarachtig te blijven, en steeds je best te doen om niet vast te houden aan “Niet-Waarachtigheid”. In kleiner en in groter geheel, over de grenzen van je eigen persoon, je eigen sociale en werkbare wereld en bovenal over de grenzen van onze landen heen. Het lijkt er namelijk op dat de landen waar het coronavirus zich het ergst verspreid, die landen zijn waarin men zich nogal diep heeft ingelaten met de ultieme belichaming van “Niet-Waarachtigheid”: de Chinese Communistische Partij (CCP), met haar voortdurende leugens, corruptie, onderdrukking, en gruwelijke mensenrechtenschendingen. Historisch gezien heeft de CCP niet alleen de ware spirituele tradities uit het oude China – waaronder het Taoisme – vernietigd, het heeft ook mensen gehersenspoeld in te geloven dat goed “slecht” is (zoals in haar genocide van de spirituele beweging Falun Gong die staat voor Waarachtigheid-Mededogen-Verdraagzaamheid), en slecht “goed” (zoals westerse bedrijven te verleiden om zakenpartners te worden met de CCP, de grootste mensenrechtenschenders ter wereld, en de CCP zo legitimiteit te verschaffen).

Laten we hopen dat de menselijke zwakte het niet wint. Net als het coronavirus is voor beiden blijkbaar maar 1 tegengif: Waarachtigheid.

Silvio Verbeek kreeg onderwijs van artsen in de Chinese geneeskunde in Amerika en Taiwan, is een dokter in de Chinese geneeskunde, en doet al meer dan 30 jaar proefondervindelijk onderzoek naar de effecten van de diepere regionen van het immuunsysteem volgens oud Chinese cultivatiescholen.

Hebt u ook een uitgesproken mening die u graag wilt ventileren? Stuur ons uw tekst toe en als wij hem geschikt vinden, publiceren we hem op onze site met vermelding van uw naam of, als u dat liever heeft, anoniem. Stuur uw tekst naar info @ delantaarn . info

Deel dit artikel en laat zo meer mensen weten over De Lantaarn

Bronnen Voor Dit Artikel

Artikelen | WebLinks

Lees Meer | Covid-19, Opinie

Aanbevolen
Opmerkelijk
Opinie
Op 30 april schreef Roger Garside, die tot tweemaal toe als Brits diplomaat in China heeft gewerkt, een opinieartikel in de Globe and Mail, getiteld "Regime change in China is not only possible, it is imperative," waarin hij zijn mening geeft over hoe de koers van het China onder leiding van Xi Jinping kan worden bijgestuurd: "Een groot deel van de Chinese elite is diep gekant tegen de koers die de heer Xi aanhoudt. Zij erkennen dat economische hervormingen zonder politieke veranderingen problemen hebben veroorzaakt die China als natie schaden en een risico vormen voor hun eigen belangen."
Wereldwijd hebben regeringen ingezet op zware lockdowns om het Corona virus te bestrijden. Hoewel het idee van lockdowns niet nieuw is, is het nooit eerder op zo'n grote schaal toegepast. Hoe is dit beleid tot stand gekomen dat zoveel navolging heeft gekregen wereldwijd? Net als de oorsprong van het Corona virus, wijzen ook in dit vraagstuk alle pijlen richting China.