fb pixel
Covid-19, Wereldwijd

Gewijzigde tijdlijn op WHO website geeft aan dat China nooit een Corona-virus uitbraak heeft gemeld

Bron: Wikimedia

Op de website van de WHO werd op 30 juni de tijdlijn gewijzigd, die het verloop van de uitbraak van het Corona-virus beschrijft en hoe de WHO werd ingelicht over de uitbraak.

Volgens de gewijzigde tijdlijn werd op 31 december 2019 door een lokale afdeling van de WHO in China de eerste melding van het Corona virus in een rapport op de website van de Stedelijke Gezondheidscommissie van Wuhan geconstateerd. Het rapport werd vertaald en beschreef gevallen van ‘virale longontsteking’ in Wuhan.

Nadien heeft het EIOS platform (Epidemic Intelligence from Open Sources) van de WHO een tweede mediarapport opgepikt op ProMED (een platform verbonden aan de International Society for Infectious Diseases) over dezelfde cluster van gevallen van “longontsteking met onbekende oorzaak”, in Wuhan.

Het is opmerkelijk dat deze update van de tijdlijn op de website van de WHO ingaat tegen eerdere claims van o.m. de directeur-generaal van de WHO, Tedros Adhanom, die maandenlang beweerde dat het China zelf was die de WHO heeft ingelicht over de uitbraak van het virus.

Deel dit artikel en laat zo meer mensen weten over De Lantaarn