fb pixel
Covid-19, Wereldwijd

Gewijzigde tijdlijn op WHO website geeft aan dat China nooit een Corona-virus uitbraak heeft gemeld

Bron: Wikimedia

Op de website van de WHO werd op 30 juni de tijdlijn gewijzigd, die het verloop van de uitbraak van het Corona-virus beschrijft en hoe de WHO werd ingelicht over de uitbraak.

Volgens de gewijzigde tijdlijn werd op 31 december 2019 door een lokale afdeling van de WHO in China de eerste melding van het Corona virus in een rapport op de website van de Stedelijke Gezondheidscommissie van Wuhan geconstateerd. Het rapport werd vertaald en beschreef gevallen van ‘virale longontsteking’ in Wuhan.

Nadien heeft het EIOS platform (Epidemic Intelligence from Open Sources) van de WHO een tweede mediarapport opgepikt op ProMED (een platform verbonden aan de International Society for Infectious Diseases) over dezelfde cluster van gevallen van “longontsteking met onbekende oorzaak”, in Wuhan.

Het is opmerkelijk dat deze update van de tijdlijn op de website van de WHO ingaat tegen eerdere claims van o.m. de directeur-generaal van de WHO, Tedros Adhanom, die maandenlang beweerde dat het China zelf was die de WHO heeft ingelicht over de uitbraak van het virus.

Deel dit artikel en laat zo meer mensen weten over De Lantaarn

Bronnen Voor Dit Artikel

Lees Meer | Covid-19, Wereldwijd

Aanbevolen
Opmerkelijk
Opinie
Op 30 april schreef Roger Garside, die tot tweemaal toe als Brits diplomaat in China heeft gewerkt, een opinieartikel in de Globe and Mail, getiteld "Regime change in China is not only possible, it is imperative," waarin hij zijn mening geeft over hoe de koers van het China onder leiding van Xi Jinping kan worden bijgestuurd: "Een groot deel van de Chinese elite is diep gekant tegen de koers die de heer Xi aanhoudt. Zij erkennen dat economische hervormingen zonder politieke veranderingen problemen hebben veroorzaakt die China als natie schaden en een risico vormen voor hun eigen belangen."
Wereldwijd hebben regeringen ingezet op zware lockdowns om het Corona virus te bestrijden. Hoewel het idee van lockdowns niet nieuw is, is het nooit eerder op zo'n grote schaal toegepast. Hoe is dit beleid tot stand gekomen dat zoveel navolging heeft gekregen wereldwijd? Net als de oorsprong van het Corona virus, wijzen ook in dit vraagstuk alle pijlen richting China.