fb pixel
Inspiratie & traditie, Inspirerend

De mysterieuze udumbara bloem bloeit eens in de 3000 jaar

Bron: Screenshot | DeLantaarn

In recente jaren, is de mysterieuze udumbara bloem gespot over de hele wereld. Van deze mysterieuze bloem wordt gezegd dat ze eens in de 3000 jaar bloeit. Vreemd genoeg, groeit het op elke ondergrond en zelfs op enkele bijzondere oppervlakten, zoals glas, papier, kunststof, metaal etc. De bloei van de udumbara bloem spreekt erg tot de verbeelding en is een fenomeen die vele geheimen en zelfs enkele heilige boodschappen bevat.

De udumbara bloem is ook wel een synoniem voor iets dat extreem bijzonder, heilig en speciaal is.

Volgens boeddhistische geschriften, is de udumbara een heilige bloem. De naam van de bloem komt uit het Sanskriet en betekent “bloem van voorspoed uit de hemel”, als een synoniem voor iets dat extreem bijzonder, heilig en speciaal is. Hoe deze plant leeft, zonder chlorofyl (bladgroen) en zonder wortels, is buiten ieders begrip. Het boeddhistische geschrift Fahua Wenju verteld over “een bloem die eens in de drieduizend jaar bloeit en een voorbode is voor de komst van een Koning van het Gouden Wiel.”

Destijds, zo’n 2500 jaar geleden, vertelde Boeddha Shakyamuni zijn volgelingen over de koning die het wiel in beweging brengt. Zijn volgelingen luisterden naar Boeddha’s woorden en de vrouwelijke volgeling Lianhuase vroeg respectvol: “Meester, wat als in de toekomst de Heilige Koning die het wiel in beweging brengt verschijnt in de wereld, en er mensen zijn die dit niet weten? Wat moeten zij dan doen?” De Boeddha antwoordde: “In die tijd zal de udumbara bloem overal bloeien en zij kan mensen herinneren aan de komst van de Koning die het wiel in beweging brengt, om zijn lessen over te dragen en mensen te redden in de wereld.”

De Boeddha vertelde verder: “Deze bloem is geen bloem die uit deze wereld komt. Het is een manifestatie van de kracht van de Heilige Koning.” Boeddha adviseerde zijn volgelingen om deugden te verzamelen en zei dat hij hen zou beschermen.

Boeddhistische volgelingen kijken uit naar deze dag!

In 1997, rapporteerden de Zuid-Koreaanse media voor het eerst dat er udumbara bloemen gevonden waren in de Cheonggye-sa tempel. De kristalheldere bloemen trokken talloze mensen aan om dit uitzonderlijke fenomeen te aanschouwen. Later rapporteerden de Zuid-Koreaanse media waarnemingen van deze mysterieuze bloem op nog andere plekken, waaronder boeddhistische tempels in Zuid-Korea. Kort daarna, verspreidde het nieuws van verschillende waarnemingen van de udumbara bloem zich doorheen China. Maar daar werd het nieuws veelal gecensureerd door de staatsmedia. De bloemen werden ook gespot in Taiwan, Hong Kong, Maleisië, Singapore, Australië, de Verenigde Staten en in andere delen van de wereld.

Udumbara bloemen zijn mooi, elegant en verfijnd. De bloem is klokvormig, haar steel is zo dun als zijde en ze heeft een lichte, unieke geur. De bloemen zijn sneeuwwit en hun aanwezigheid vult de omgeving met een veelbelovend aura, dat iemand die de bloem ziet, kalm en verfrist maakt. De meest bijzondere eigenschap is dat de udumbara bloem zowat overal kan groeien, op glas, ijzeren pijpen, bureaus, papier, zonder een bodem om in te wortelen. De bloeiperiode duurt weken, maanden of zelfs jaren. Opmerkelijk is dat ze veelal verschijnen in boeddhistische tempels en andere plekken waar boeddhistische beoefenaars wonen.

De udumbara bloem in Californië

Tony Fu, een boeddhist uit Taiwan, begon de boeddhistische geschriften te lezen in 2000. Fu woont in 2011 in een huurhuis in La Puenta, Californië, waar een guavestruik in de achtertuin staat. Hij gaf de struik regelmatig water. Toen hij de struik op een dag water gaf, dacht hij insecten op de plant te zien zitten. Maar na het goed te bekijken, bleek het een heel klein bloemetje te zijn. Hij herinnerde zich het verhaal over de udumbara bloem en zocht ernaar op internet. Hij was dolgelukkig toen het de udumbara bloem bleek te zijn en hij beschouwde het dan ook als een teken van voorspoed en zegen.

Het uitzonderlijke moment is gearriveerd

Recent bloeiden udumbara bloemen over de hele wereld en velen aanzien het als een teken dat we in een tijdperk gekomen zijn waar men sinds mensenheugenis op wacht. Nu het moreel besef tot het laagste niveau gedaald is, plagen door de wereld trekken, en alles erop wijst dat er een limiet bereikt is, kunnen we volgens de traditie die samengaat met de udumbara bloem, alleen door deugden te benadrukken en het doen van goede dingen, rampen vermijden en onszelf beschermen.

 

Deel dit artikel en laat zo meer mensen weten over De Lantaarn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bronnen Voor Dit Artikel

Video

Lees Meer | Inspiratie & traditie, Inspirerend

Aanbevolen
Opmerkelijk
Opinie
Op 30 april schreef Roger Garside, die tot tweemaal toe als Brits diplomaat in China heeft gewerkt, een opinieartikel in de Globe and Mail, getiteld "Regime change in China is not only possible, it is imperative," waarin hij zijn mening geeft over hoe de koers van het China onder leiding van Xi Jinping kan worden bijgestuurd: "Een groot deel van de Chinese elite is diep gekant tegen de koers die de heer Xi aanhoudt. Zij erkennen dat economische hervormingen zonder politieke veranderingen problemen hebben veroorzaakt die China als natie schaden en een risico vormen voor hun eigen belangen."
Wereldwijd hebben regeringen ingezet op zware lockdowns om het Corona virus te bestrijden. Hoewel het idee van lockdowns niet nieuw is, is het nooit eerder op zo'n grote schaal toegepast. Hoe is dit beleid tot stand gekomen dat zoveel navolging heeft gekregen wereldwijd? Net als de oorsprong van het Corona virus, wijzen ook in dit vraagstuk alle pijlen richting China.