fb pixel
Covid-19, Wereldwijd

De meest treffende naam voor het coronavirus: CCP-virus

Bron: Rawpixel

De Amerikaanse president Donald Trump tweette onlangs: “De Verenigde Staten zal de industrieën die extra getroffen worden door het Chinese virus, zoals luchtvaartmaatschappijen en dergelijke, krachtig steunen. We zullen sterker zijn dan ooit! ‘ Trump gebruikte hier niet de term “nieuw coronavirus” of “Wuhan-virus”, in plaats daarvan gebruikte hij de term “Chinese virus”.”

Op 17 maart, tijdens een persconferentie, vroeg een Amerikaanse journalist: “China en andere landen hebben u bekritiseerd voor het gebruik van de term “Chinese virus”. Wat vind u hiervan? Zal u het blijven gebruiken? “, Trump’s reactie: “China bracht vals nieuws uit door te zeggen dat ons leger dit (virus) heeft doorgegeven aan hun en dat klopt niet. In plaats van een discussie te starten, noem ik het gewoon naar waar het vandaan komt. Het virus komt uit China. Ons leger heeft het aan niemand doorgegeven”. De journalist vervolgde: “Critici zeggen dat het gebruik van deze term een stigma veroorzaakt. Wat denkt u hiervan?”, Trump zei hierop: “Ik denk het niet. Ik denk dat een stigma gecreëerd wordt door te stellen dat ons leger dit aan hen heeft doorgegeven.”

Op 12 maart gebruikte Zhao Lijian, een woordvoerder van het Chinese ministerie van Buitenlandse Zaken, twitter. Hierbij inspelend op de “vrijheid van meningsuiting” van de Verenigde Staten en westerse landen. Ironisch genoeg is het Chinesezen verboden om een ​​tweet te sturen in het Chinees en het Engels. Hij schreef: “Wanneer verscheen Patient Zero in de Verenigde Staten? Hoeveel mensen zijn besmet? Wat is de naam van het ziekenhuis? Het is mogelijk dat het Amerikaanse leger de epidemie naar Wuhan heeft gebracht. De Verenigde Staten moeten transparant zijn! Laat hem de gegevens publiceren! De Verenigde Staten zijn ons een verklaring verschuldigd!” Zhao Lijian is geen gewone Chinese burger, maar een woordvoerder naar de wereld voor de Chinese Communistische Partij (CCP). Hij ondervroeg de Verenigde Staten zeer agressief en krachtig: “Het is mogelijk dat het Amerikaanse leger de epidemie naar Wuhan heeft gebracht.” Dit wil zeggen dat het Amerikaanse leger de oorspronkelijke bron kan zijn van de grote epidemie die zich van Wuhan naar de wereld heeft verspreid, en moet daarom de grootste verantwoordelijkheid dragen voor de ramp die de wereld in gevaar brengt. Voor de Amerikaanse regering, het Amerikaanse volk, het leger en de opperbevelhebber is dit absoluut onaanvaardbaar .

Om deze reden riep het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken de CCP-ambassadeur in de Verenigde Staten, Cui Tiankai, op voor een verweer. Daarom heeft de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken, Mike Pompeo, Yang Jiechi opgebeld, hij is directeur van het Bureau van de Commissie Buitenlandse Zaken van de Communistische Partij van China. Pompeo is sterk gekant tegen de verspreiding van valse informatie en absurde geruchten. Zhao werd ook “waanzinnig” genoemd en daarom noemde de Republikeinse senator Rick Scott de CCP “compleet gestoord” en “beschamend”. Daarnaast is dit de reden waarom 4 burgers en een Amerikaans bedrijf de CCP voor de rechter hebben gedaagd en een verzoek tot schadevergoeding hebben ingediend. En tot slot is dit ook de reden waarom president Trump botweg ‘Chinese virus’ gebruikte.

Het feit dat Trump het coronavirus heeft genoemd als een “Chinees virus”, is echter nog steeds niet juist. Om precies te zijn, het zou het “CCP-virus” moeten worden genoemd. Een groot aantal onthulde feiten laat ziendat deze grote pandemie te wijten is aan het feit dat de CCP de waarheid heeft geprobeerd te verhullen met dictatoriale methoden en propaganda-taktieken, waarbij ze in eerste instantie de acht artsen die de waarheid naar buiten brachten het zwijgen oplegde. De taktiek heeft niet alleen geleid tot een verlies van bijna 40 dagen van preventie en bestrijding. Voordat Wuhan op 23 januari sloot, verspreidden meer dan 5 miljoen mensen zich van Wuhan naar de provincie Hubei (China) en bovendien naar vele landen en regio’s over de wereld, waardoor de epidemie zich kon verspreiden naar meer dan 150 landen en regio’s over de hele wereld, die een onberekenbare schade toebrengen aan de gezondheid, het leven, de economie, de politiek en de cultuur van deze landen en hun bevolking.

Er zijn veel experts, academici en critici die vanuit het perspectief van de natuurwetenschappen en sociale wetenschappen denken dat het virus kunstmatig gesynthetiseerd is en gelekt uit het Wuhan Institute of Virology, de CCP is hieraan medeplichtig. Mogelijk is de Wuhan Institute of Virology de belangrijkste bron van deze uitbraak. Zeven jaar geleden publiceerde Shi Zhengli, een onderzoeker aan het Wuhan Institute of Virology, samen met anderen een artikel in het tijdschrift ‘Nature’. Hierin werd beweerd dat het coronavirus uit een vleermuis is geïsoleerd en geïndentificeerd, vergelijkbaar met SARS, heeft deze de receptor ACE2. Het coronavirus dat iedereen infecteert en op dit moment mensen ziek maakt, gebruikt precies deze ACE2-receptor. Al 5 jaar geleden publiceerden Shi Zhengli samen met anderen een artikel in “Natural Medicine”, waarin specifiek werd gesproken over synthetisch gemaakte “recombinante virussen”, “hybride virussen” en “chimera virussen”. Het Chinese regime heeft Amerikaanse experts herhaaldelijk afgewezen, vertraagd en verhinderd onderzoek te doen naar de bron van het virus in Wuhan. Als men logisch nadenkt kun je het vermoeden niet ontkennen dat dit coronavirus kunstmatig is vervaardigd in een laboratorium en dat het zou zijn ontsnapt uit het Wuhan Institute of Virology.

Door het nieuwe coronavirus, die deze grote epidemie veroorzaakt heeft, “CCP-virus” te noemen, kan onderscheid gemaakt worden tussen de Chinese Communistische Partij (CCP) en de Chinese inwoners. De Chinezen in Wuhan zijn slachtoffers, de Chinezen in de provincie Hubei zijn slachtoffers, de inwoners van China zijn slachtoffers, net zoals de mensen in de wereld ook slachtoffers zijn. Maar in plaats daarvan publiceert Xinhua News Agency, het officiële persbureau van de CCP: “De Verenigde Staten zijn China een excuus verschuldigd, de wereld is China dank verschuldigd.”

De opmerkingen van Chinese burgers waren heftig: “De CCP verbergt de situatie van ziektegevallen en zorgt ervoor dat het virus zich kan verspreiden. Eerder dwong de CCP 8 artsen om niet te waarschuwen voor de epidemie, hierdoor zijn mensen achterdochtig geworden … Het zijn allemaal illusies die door de CCP zijn gecreëerd! ” Een netizen merkte ook op: “De nepartikelen in het land zijn te veel en hebben geen referentiewaarde. Degenen die een beetje nadenken weten dat de nationale media volledig worden gecontroleerd door de CCP en wat de CCP betekent.” Een andere netizen zei: “De CCP brengt rampspoed voor de mensen van de wereld!” “In werkelijkheid zou de CCP zich internationaal moeten verontschuldigen, en nog meer tegen het Chinese volk.”

Wuhan is meer dan 50 dagen gesloten en veel mensen leven in erbarmelijke omstandigheden. Heel China en de rest van de wereld worstelen ook om het CCP-coronavirus te boven te komen. Iedereen moet weten dat de CCP geen slachtoffer is, maar de dader. Het (virus) is een menselijke ramp veroorzaakt door de CCP, een ongekende wereldwijde catastrofe.

Door het nieuwe coronavirus het “CCP-virus” te noemen, wordt een eigenschap van de plekken van verspreiding goed uitgelicht. De landen en regio’s die de beste banden met de CCP hebben, zijn het zwaarst besmet. Bijvoorbeeld, Iran is de belangrijkste “strategisch partner” van de CCP in het Midden-Oosten. Daarnaast negeerde Italië, in maart vorig jaar, de oppositie en ondertekende de “One Belt, One Road” -overeenkomst met het communistische regime. De Zuid-Koreaanse president Moon Jae-in sloot een deal met de CCP voor tien grote bouwwerken na zijn verkiezing, waaronder de bouw van een Chinese staalfabriek in Pusan, de oprichting van een Chinese aluminiumfabriek in Gwangyang en de toelating van Chinese hoofdstad tot de Yeongjiong-do en Song-do-regio’s. Zo ook de staat Washington, waar de epidemie de Verenigde Staten sterk heeft getroffen, dit was de eerste plek die werd gekozen door de vier generaties CCP-leiders die de Verenigde Staten bezochten. In Duitsland is Nordrhein-Westfalen de zwaarst getroffen provincie, met als hoofdstad Düsseldorf, hier zijn 610 Chinese bedrijven gevestigd.

Als het gaat om het “CCP-virus” heeft het een diepere betekenis. De CCP is verrot tot de kern. De voorouders van de CCP zijn niet dezelfde voorouders als van het land China, maar het was Marx die in Satan geloofde; zijn theoretische bron was niet de traditionele Chinese cultuur, maar atheïsme, klassenstrijd en de evolutietheorie die Marx in het Communistisch Manifest propageerde. De CCP werd opgericht onder controle van de Communistische Partij van de Sovjet-Unie. Gedurende de eerste 28 jaar in de 98-jarige geschiedenis van de Chinese Communistische Partij, hebben zij de Republiek China zonder geweten ondermijnd; De 70 jaar daarna is de eenpartijautocratie onverstoorbaar in stand gehouden.

Sommige mensen vatten de oorsprong en verspreiding van het “CCP Coronavirus” samen als: “Het virus dat zijn oorsprong vond in Duitsland (met Marx), met als tussengastheer Rusland (met de Communistische Partij uit de Sovjet-Unie), werd gelekt door de Bibliotheek van Peking Universiteit en explodeerde in Shanghai (de Communistische Partij werd opgericht in Shanghai in 1921). Het virus muteerde vele malen en verbleef uiteindelijk in het land van China. Voor 70 jaar bleef genezing uit. Door een kunstmatige herindeling heeft het virus opnieuw een nog grotere epidemie veroorzaakt, die China als geheel heeft beschadigd en de wereld in gevaar heeft gebracht.” Deze samenvatting lijkt zeer nauwkeurig.

Toen Marx 172 jaar geleden het Communistisch Manifest uitbracht, was hij vol haat tegen het kapitalisme. Maar in 2020 blijft de Verenigde Staten, een kapitalistisch land, de machtigste ter wereld. Ondertussen is de Chinese Communistische Partij (de laatste grote communistische partij ter wereld) in de grootste algemene crisis in de geschiedenis vervallen. De jaloezie en haat van de Chinese Communistische Partij tegen de Verenigde Staten heeft ook een hoogtepunt bereikt.

Na het loslaten van deze wereldwijde epidemie werd het “CCP-virus” zeer giftig en goot het zijn vuile water krachtig in de Verenigde Staten. Het resultaat van de waanzinnige brutaliteit van de Chinese Communistische Partij zal er alleen maar toe leiden dat de hele vrije wereld, geleid door de Verenigde Staten, de CCP de schuld geeft, het verwerpt en zij uiteindelijk verenigen in één enkele kracht, om de CCP van de aarde te laten verdwijnen.

Wanneer het “CCP-virus” vergaat, kunnen de Chinese inwoners het begin van het nieuwe China zien, met vrede en welvaart, en kan de wereld een nieuw tijdperk van wereldvrede binnengaan.

Deel dit artikel en laat zo meer mensen weten over De Lantaarn

Bronnen Voor Dit Artikel

Lees Meer | Covid-19, Wereldwijd

Aanbevolen
Opmerkelijk
Opinie
Op 30 april schreef Roger Garside, die tot tweemaal toe als Brits diplomaat in China heeft gewerkt, een opinieartikel in de Globe and Mail, getiteld "Regime change in China is not only possible, it is imperative," waarin hij zijn mening geeft over hoe de koers van het China onder leiding van Xi Jinping kan worden bijgestuurd: "Een groot deel van de Chinese elite is diep gekant tegen de koers die de heer Xi aanhoudt. Zij erkennen dat economische hervormingen zonder politieke veranderingen problemen hebben veroorzaakt die China als natie schaden en een risico vormen voor hun eigen belangen."
Wereldwijd hebben regeringen ingezet op zware lockdowns om het Corona virus te bestrijden. Hoewel het idee van lockdowns niet nieuw is, is het nooit eerder op zo'n grote schaal toegepast. Hoe is dit beleid tot stand gekomen dat zoveel navolging heeft gekregen wereldwijd? Net als de oorsprong van het Corona virus, wijzen ook in dit vraagstuk alle pijlen richting China.