fb pixel
Wereldwijd

De Britse minister van Buitenlandse Zaken, Dominic Raab: China heeft de wereld “misleid” over de veiligheidswet van Hongkong

Bron: Unsplach

Dominic Raab, de Britse minister van Buitenlandse Zaken, noemde de recente arrestatie van maar liefst 53 politici en activisten in Hongkong een pijnlijke aanval op de rechten en vrijheden van Hongkong zoals die werden beschermd door de gezamenlijke verklaring van 1997, waarin de voorwaarden voor de teruggave van Hongkong door het Verenigd Koninkrijk aan China werden vastgelegd.

“Deze arrestaties tonen aan dat de Hongkongse en Chinese autoriteiten de wereld opzettelijk hebben misleid over het werkelijke doel van de nationale veiligheidswet, die wordt gebruikt om dissidenten en politieke tegenstanders te verpletteren.”

“Het Verenigd Koninkrijk zal de bevolking van Hongkong niet de rug toekeren en zal Britse onderdanen (overzeese burgers) het recht blijven bieden om in het Verenigd Koninkrijk te wonen en te werken”.

Deel dit artikel en laat zo meer mensen weten over De Lantaarn

Bronnen Voor Dit Artikel

Lees Meer | Wereldwijd

Aanbevolen
Opmerkelijk
Opinie
Op 30 april schreef Roger Garside, die tot tweemaal toe als Brits diplomaat in China heeft gewerkt, een opinieartikel in de Globe and Mail, getiteld "Regime change in China is not only possible, it is imperative," waarin hij zijn mening geeft over hoe de koers van het China onder leiding van Xi Jinping kan worden bijgestuurd: "Een groot deel van de Chinese elite is diep gekant tegen de koers die de heer Xi aanhoudt. Zij erkennen dat economische hervormingen zonder politieke veranderingen problemen hebben veroorzaakt die China als natie schaden en een risico vormen voor hun eigen belangen."
Wereldwijd hebben regeringen ingezet op zware lockdowns om het Corona virus te bestrijden. Hoewel het idee van lockdowns niet nieuw is, is het nooit eerder op zo'n grote schaal toegepast. Hoe is dit beleid tot stand gekomen dat zoveel navolging heeft gekregen wereldwijd? Net als de oorsprong van het Corona virus, wijzen ook in dit vraagstuk alle pijlen richting China.