fb pixel
Covid-19, Wereldwijd

De achtergrond van de uitbraak van het Coronavirus in Italië

Italië ontwaakt en ontdekt het ware gezicht van de CCP.

Het CCP-virus heeft in Italië een ongekende tragedie veroorzaakt, althans sinds de Zwarte Dood. Italië werd het Europese land dat met het zwaarst is getroffen door het coronavirus : tot op de dag van vandaag zijn er 159.516 geïnfecteerden en 20.465 overleden.

Hoe kon het zover komen? waarom werd er plotseling een explosie van infecties ervaren? Waren er niet genoeg tekens? Waarom hebben de autoriteiten de “urgente waarschuwingen” niet op tijd erkend.

Deze pandemie, die een enorm aantal doden veroorzaakt, is ontstaan ​​door het verbergen van de waarheid door de Chinese Communistische Partij (CCP), die zonder scrupules werd gesteund door de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO). De CCP heeft de ware bron van het virus of de ernst van de epidemie in Wuhan niet bekendgemaakt, en negeerde het gevaar dat dit voor de hele wereld vormde.

 Maar op haar beurt heeft de Italiaanse overheid ook geen passende voorzorgsmaatregelen genomen, ondanks het feit dat in het noorden van het land veel Chinezen verblijven die jaarlijks rond de preode van de nieuwjaar naar China reizen om het Chinees Nieuwjaar te vieren. De meeste Chinezen die in Italië wonen zijn afkomstig zijn uit de stad Wenzhóu, de tweede stad die in China in lockdown ging. Grote aantallen besmette mensen uit Wenzhóu werken in Wuhan en waren teruggekeerd naar hun stad om Chinees Nieuwjaar te vieren.

De Taiwanese media wees op het gevaar van de verspreiding van het coronavirus in Italië vanwege het grote aantal Chinese immigranten in Noord-Italië die in tal van textielfabrieken werken. In sommige Italiaanse steden is 30% van de bevolking van Chinese afkomst. Maar meer nog, de Taiwanese media lieten zien hoe jongeren, ondanks de sluiting van de scholen, in grote groepen op straat bleven verzamelen, terwijl mensen klaagden over het feit dat ze niet bij elkaar konden komen voor koffie in bars, en ze bleven knuffelen en zoenen. Het jaarlijkse carnaval werd eveneens niet geannuleerd.

Het hoofd van de civiele bescherming, Angelo Borrelli, werd door de premier, Giuseppe Conte, aangesteld om de werkteams te leiden in het licht van de coronavirus-noodsituatie. Borrelli gaf op 23 februari 2020 een persconferentie in Rome.

“De gezondheidsstructuur heeft nog niet kunnen vaststellen wie de ‘nul-patiënt’ is, we hebben het nog niet kunnen individualiseren en daarom is het moeilijk om voorspellingen te doen over de verspreiding ervan, de enige geldige concrete maatregel om te nemen was het sluiten van dit gebied “

Na minder dan 2,5 maand zijn er vandaag meer dan 150.000 mensen besmet geraakt door Covid-19 en meer dan 20.000 mensen stierven.

Deel dit artikel en laat zo meer mensen weten over De Lantaarn

Bronnen Voor Dit Artikel

Artikelen | WebLinks

Lees Meer | Covid-19, Wereldwijd

Aanbevolen
Opmerkelijk
Opinie
Op 30 april schreef Roger Garside, die tot tweemaal toe als Brits diplomaat in China heeft gewerkt, een opinieartikel in de Globe and Mail, getiteld "Regime change in China is not only possible, it is imperative," waarin hij zijn mening geeft over hoe de koers van het China onder leiding van Xi Jinping kan worden bijgestuurd: "Een groot deel van de Chinese elite is diep gekant tegen de koers die de heer Xi aanhoudt. Zij erkennen dat economische hervormingen zonder politieke veranderingen problemen hebben veroorzaakt die China als natie schaden en een risico vormen voor hun eigen belangen."
Wereldwijd hebben regeringen ingezet op zware lockdowns om het Corona virus te bestrijden. Hoewel het idee van lockdowns niet nieuw is, is het nooit eerder op zo'n grote schaal toegepast. Hoe is dit beleid tot stand gekomen dat zoveel navolging heeft gekregen wereldwijd? Net als de oorsprong van het Corona virus, wijzen ook in dit vraagstuk alle pijlen richting China.