fb pixel
aanbevolen-Wereldwijd, Wereldwijd

Chinese staatszender CGTN: Reportage over Xinjiang doet wenkbrauwen fronsen

Bron: Screenshot De Lantaarn

In een artikel, gepubliceerd door de Chinese staatszender CGTN, en geschreven door ene Laurène Beaumond, wordt beweerd dat er in de Chinese regio Xinjiang geen sprake is van genocide en schendingen van de mensenrechten. Maar de Franse krant Le Monde rapporteerde op woensdag dat volgens de registratiegegevens van de Franse regeringscommissie voor journalisten, deze verslaggeefster in werkelijkheid helemaal niet bestaat.

Nadége Rolland, een onderzoeker van de in de VS gevestigde denktank NBR, en Antoine Bondaz, een onderzoeker van de in Frankrijk gevestigde “Strategic Research Foundation” beweerden beiden ook dat Beaumond niet bestaat.

In het artikel beweert Laurène Beaumond een freelance reporter te zijn voor CGTN in Frankrijk. Zij schrijft dat zij Française is en vroeger in Parijs als journaliste heeft gewerkt. Zij beweert ook dat zij zeven jaar in China heeft gewoond en in de hoofdstad van Xinjiang heeft gewoond. In haar artikel zegt ze: “Ik denk niet dat de Xinjiang die door andere mensen beschreven wordt de Xinjiang is die ik ken”.

Een andere CCP-mediagroep, China Radio International (CRI) publiceerde op woensdag een commentaar van Beaumond waarin ze zei dat de plannen van Franse wetgevers om Taiwan te bezoeken “belachelijk” zijn. Ze moedigde hen aan om alle uitwisselingen met Taiwan te annuleren. CGTN heeft onlangs een vergunning gekregen om in Frankrijk in de Franse taal uit te zenden. Een onderzoeker van de in Frankrijk gevestigde ‘Strategic Research Foundation’ zegt dat het moeilijk voor te stellen is hoe het Chinese regime zo ver gaat als het creëren van nepverslaggevers.

Deel dit artikel en laat zo meer mensen weten over De Lantaarn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bronnen Voor Dit Artikel

Video

Lees Meer | aanbevolen-Wereldwijd, Wereldwijd

Aanbevolen
Opmerkelijk
Opinie
Op 30 april schreef Roger Garside, die tot tweemaal toe als Brits diplomaat in China heeft gewerkt, een opinieartikel in de Globe and Mail, getiteld "Regime change in China is not only possible, it is imperative," waarin hij zijn mening geeft over hoe de koers van het China onder leiding van Xi Jinping kan worden bijgestuurd: "Een groot deel van de Chinese elite is diep gekant tegen de koers die de heer Xi aanhoudt. Zij erkennen dat economische hervormingen zonder politieke veranderingen problemen hebben veroorzaakt die China als natie schaden en een risico vormen voor hun eigen belangen."
Wereldwijd hebben regeringen ingezet op zware lockdowns om het Corona virus te bestrijden. Hoewel het idee van lockdowns niet nieuw is, is het nooit eerder op zo'n grote schaal toegepast. Hoe is dit beleid tot stand gekomen dat zoveel navolging heeft gekregen wereldwijd? Net als de oorsprong van het Corona virus, wijzen ook in dit vraagstuk alle pijlen richting China.