fb pixel
aanbevolen-China, China

Chinese professor praat zijn mond voorbij

Bron: Screenshot | Inconvenient Truths by Jennifer Zeng

Tijdens een toespraak op 28 november in Shanghai, liet Professor Di Dongsheng, vice decaan aan de Renmin-universiteit van China in Peking en Vice voorzitter van het centrum voor buitenlandse strategieën in China, zich ontglippen dat de Chinese Communistische Partij (CCP) “oude vrienden heeft aan de top van de Amerikaanse overheid.” Hij vertelde hoe deze “vrienden” al decennia lang gebruikt worden om de agenda van de CCP te bevorderen en zaken naar hun hand te zetten. President Trump heeft hier in 2016 echter een stokje voor gestoken zo vertelt Di, waardoor de CCP in de problemen is geraakt.

Professor Di zei dat nadat Donald Trump in 2016 werd verkozen, “Wall Street Trump niet kon beïnvloeden … Tijdens de handelsoorlog tussen de V.S. en China probeerde Wall Street te helpen. Mijn vrienden in de V.S. vertelden me dat ze ons probeerden te helpen, maar dat ze dat niet konden.”

Echter, Professor Di zei dat zodra de Biden-administratie het heft in handen neemt, China in staat zal zijn om zijn connecties te vernieuwen.

“Maar nu zien we Biden de verkiezingen winnen, de traditionele elite, de politieke elite, de gevestigde orde, ze hebben een zeer nauwe relatie met Wall Street,” zei hij.

“Trump heeft gezegd dat Hunter Biden financiële belangen heeft over de hele wereld. Heb je dat gehoord? Maar wie heeft Biden’s zoon geholpen om die wereldwijde bedrijven op te bouwen? Snap je het? Er zijn hier inderdaad veel deals en transacties mee gemoeid. Dus ik denk dat het in deze periode [nadat Biden de verkiezingen heeft gewonnen] belangrijk voor ons is om wat goeie wil te tonen.”

 

Het volledige spreekbeurt van Professor Di kan je bekijken via volgende link naar een episode van ‘Crossroads met Joshua Philipp’.

 

Deel dit artikel en laat zo meer mensen weten over De Lantaarn

Bronnen Voor Dit Artikel

Lees Meer | aanbevolen-China, China

Aanbevolen
Opmerkelijk
Opinie
Op 30 april schreef Roger Garside, die tot tweemaal toe als Brits diplomaat in China heeft gewerkt, een opinieartikel in de Globe and Mail, getiteld "Regime change in China is not only possible, it is imperative," waarin hij zijn mening geeft over hoe de koers van het China onder leiding van Xi Jinping kan worden bijgestuurd: "Een groot deel van de Chinese elite is diep gekant tegen de koers die de heer Xi aanhoudt. Zij erkennen dat economische hervormingen zonder politieke veranderingen problemen hebben veroorzaakt die China als natie schaden en een risico vormen voor hun eigen belangen."
Wereldwijd hebben regeringen ingezet op zware lockdowns om het Corona virus te bestrijden. Hoewel het idee van lockdowns niet nieuw is, is het nooit eerder op zo'n grote schaal toegepast. Hoe is dit beleid tot stand gekomen dat zoveel navolging heeft gekregen wereldwijd? Net als de oorsprong van het Corona virus, wijzen ook in dit vraagstuk alle pijlen richting China.