fb pixel
Lokaal

Chinese investeerders laten het vrije markt principe van de Nederlandse overheid wankelen

Bron: Logo Smart Photonics

De Nederlandse regering heeft een investering van 20 miljoen gedaan in het bedrijf Smart Photonics, een Nederlands bedrijf dat computerchips produceert. Na interesse vanuit Aziatische landen zoals China, kwam de Nederlandse regering in actie om het bedrijf toch in eigen land te houden. Deze investering is het laatste voorbeeld van een defensievere economische houding dat meegaat in de hardere opstelling tegenover Beijing.

Deel dit artikel en laat zo meer mensen weten over De Lantaarn

Bronnen Voor Dit Artikel

Lees Meer | Lokaal

Aanbevolen
Opmerkelijk
Opinie
Op 30 april schreef Roger Garside, die tot tweemaal toe als Brits diplomaat in China heeft gewerkt, een opinieartikel in de Globe and Mail, getiteld "Regime change in China is not only possible, it is imperative," waarin hij zijn mening geeft over hoe de koers van het China onder leiding van Xi Jinping kan worden bijgestuurd: "Een groot deel van de Chinese elite is diep gekant tegen de koers die de heer Xi aanhoudt. Zij erkennen dat economische hervormingen zonder politieke veranderingen problemen hebben veroorzaakt die China als natie schaden en een risico vormen voor hun eigen belangen."
Wereldwijd hebben regeringen ingezet op zware lockdowns om het Corona virus te bestrijden. Hoewel het idee van lockdowns niet nieuw is, is het nooit eerder op zo'n grote schaal toegepast. Hoe is dit beleid tot stand gekomen dat zoveel navolging heeft gekregen wereldwijd? Net als de oorsprong van het Corona virus, wijzen ook in dit vraagstuk alle pijlen richting China.