fb pixel
China

Chinese ambassadeur in Brussel stuurt boze brief naar Belgisch Volksvertegenwoordiger Theo Francken

Bron: Wikipedia

Belgisch volksvertegenwoordiger voor N-VA Theo Francken heeft een boze brief ontvangen van de Chinese ambassadeur in Brussel Cao Zhongming. Die is niet te spreken over het internationaal onafhankelijk onderzoek dat Theo Francken eist om de herkomst van het corona virus te achterhalen en waarbij China een gebrek aan transparantie wordt verweten.

In een reactie op Twitter liet Theo Francken weten dat hij ‘meer dan ooit ervan overtuigd is dat er een onafhankelijk onderzoek moet komen.’

Deel dit artikel en laat zo meer mensen weten over De Lantaarn

Bronnen Voor Dit Artikel

Artikelen | WebLinks

Lees Meer | China

Aanbevolen
Opmerkelijk
Opinie
Op 30 april schreef Roger Garside, die tot tweemaal toe als Brits diplomaat in China heeft gewerkt, een opinieartikel in de Globe and Mail, getiteld "Regime change in China is not only possible, it is imperative," waarin hij zijn mening geeft over hoe de koers van het China onder leiding van Xi Jinping kan worden bijgestuurd: "Een groot deel van de Chinese elite is diep gekant tegen de koers die de heer Xi aanhoudt. Zij erkennen dat economische hervormingen zonder politieke veranderingen problemen hebben veroorzaakt die China als natie schaden en een risico vormen voor hun eigen belangen."
Wereldwijd hebben regeringen ingezet op zware lockdowns om het Corona virus te bestrijden. Hoewel het idee van lockdowns niet nieuw is, is het nooit eerder op zo'n grote schaal toegepast. Hoe is dit beleid tot stand gekomen dat zoveel navolging heeft gekregen wereldwijd? Net als de oorsprong van het Corona virus, wijzen ook in dit vraagstuk alle pijlen richting China.