fb pixel
Wereldwijd

CCP publiceert voor miljoenen dollars eigen bijlagen in grote Amerikaanse kranten

Bron: Pixabay

Volgens ‘The Epoch Times’ blijkt uit nieuwe documenten die bij het Amerikaanse ministerie van Justitie zijn ingediend dat ‘China Daily’, een Engelstalige krant die onder toezicht staat van de Chinese Communistische Partij (CCP), miljoenen dollars heeft gespendeerd om hun eigen ‘China Watch’-bijlagen te publiceren in enkele grote Amerikaanse kranten, waaronder de Wall Street Journal, The New York Times en The Washington Post.

China Daily staat onder toezicht van de publiciteitsafdeling van het Chinese regime, die de verspreiding van propaganda controleert. Sinds november 2016 werd op die manier voor meer dan 4,6 miljoen dollar gespendeerd aan de Washington Post en voor bijna zes miljoen dollar aan de Wall Street Journal.

Volgens een brief die tientallen Amerikaanse wetgevers eerder dit jaar naar het ministerie van Justitie hebben gestuurd, heeft China sinds 2009 6,6 miljard dollar uitgetrokken voor wereldwijde propaganda. Volgens de ‘FARA’-dossiers (Foreign Agents Registration Act), heeft het Chinese regime sinds 2017 alleen al via ‘China Daily’ 35 miljoen dollar uitgegeven. “Het enorme financiële engagement van China illustreert de ernst van hun inspanningen om het buitenlandse sentiment te beïnvloeden.”

Deel dit artikel en laat zo meer mensen weten over De Lantaarn

Bronnen Voor Dit Artikel

Artikelen | WebLinks

Lees Meer | Wereldwijd

Aanbevolen
Opmerkelijk
Opinie
Op 30 april schreef Roger Garside, die tot tweemaal toe als Brits diplomaat in China heeft gewerkt, een opinieartikel in de Globe and Mail, getiteld "Regime change in China is not only possible, it is imperative," waarin hij zijn mening geeft over hoe de koers van het China onder leiding van Xi Jinping kan worden bijgestuurd: "Een groot deel van de Chinese elite is diep gekant tegen de koers die de heer Xi aanhoudt. Zij erkennen dat economische hervormingen zonder politieke veranderingen problemen hebben veroorzaakt die China als natie schaden en een risico vormen voor hun eigen belangen."
Wereldwijd hebben regeringen ingezet op zware lockdowns om het Corona virus te bestrijden. Hoewel het idee van lockdowns niet nieuw is, is het nooit eerder op zo'n grote schaal toegepast. Hoe is dit beleid tot stand gekomen dat zoveel navolging heeft gekregen wereldwijd? Net als de oorsprong van het Corona virus, wijzen ook in dit vraagstuk alle pijlen richting China.