fb pixel
Wereldwijd

Linda Thomas-Greenfield, door Biden voorgedragen als VN-ambassadeur voor de VS, prees verwezenlijkingen van CCP in Afrika

Bron: United Nations Plaza, New York, NY, USA | Unsplash

Tijdens een hoorzitting op 27 januari in Washington DC werd gedebatteerd over Linda Thomas-Greenfield’s kandidatuur als VN-ambassadeur voor de VS. Tijdens het debat ontstond commotie over een toespraak die de genomineerde vorig jaar heeft gegeven aan een Confucius-instituut. 

Linda Thomas-Greenfield tijdens de hoorzitting in Washington

Uit de transcriptie van haar toespraak blijkt hoe mevr. Thomas de projecten die door de Chinese Communistische Partij (CCP) in Afrika zijn opgezet uitdrukkelijk geprezen heeft. Mevr. Thomas zei het als volgt: “De VS kunnen veel leren van China en haar recente successen op het (Afrikaanse) continent … de Chinese hulp breidt zich uit in diverse vormen van investeringen en leningen”.

Tijdens de hoorzitting zei Thomas dat ze nu spijt heeft dat ze die toespraak ooit heeft gegeven. 

“Ik heb mijn grote spijt betuigd over het houden van die toespraak aan de Savannah State University en als ik het over moest doen, zou ik de uitnodiging als spreker niet meer geaccepteerd hebben.”

De toespraak dateert van oktober 2019 en werd gehouden aan een Confucius-instituut op de campus van de Savannah State University in de staat Georgia. Recentelijk heeft de universiteit dit Confucius-instituut gesloten vanwege de nauwe banden met de CCP.

Senator Ted Cruz

Senator Ted Cruz zei tijdens het debat: “Deze toespraak is ‘cheerleading’ voor de Chinese Communistische Partij: je prijst het belt & road-initiatief, je prijst hoe ze ontwikkelingslanden strikken in schuldslavernij en bovendien zeg je dat de Verenigde Staten het model van China zouden moeten volgen..” 

Tang Jingyuan, China-expert voor NTD Nieuws zei hierover: “Als Mevr. Thomas-Greenfield zegt dat ze zich zal verzetten tegen de autoritaire expansie van de CCP binnen de VN, maar daarnaast het “belt & road”-initiatief en de Confucius-instituten goedkeurt, zijn die twee volkomen tegenstrijdig. De Confucius-instituten zijn één van de tactieken die de CCP gebruikt om invloed te verwerven door te opereren onder het mom van culturele uitwisseling of economische uitwisseling of andere humanitair klinkende doelen. Dit is een zeer typische manier waarop de CCP haar propaganda en communistische ideologie aan de buitenwereld opdringt. Omdat de propaganda van de CCP vaak plaatsvindt onder het mom van culturele uitwisselingen, kunnen ook wij er ten prooi aan vallen zonder dat we beseffen dat we de propaganda van de CCP aan ’t herhalen zijn. Ook de Verenigde Naties zijn altijd een belangrijk aandachtspunt geweest van de propaganda van de CCP.”

Deel dit artikel en laat zo meer mensen weten over De Lantaarn

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on telegram