fb pixel
China

Betekent dit het einde van Hong Kong?

Bron: Pixabay

Tijdens het jaarlijkse Nationale Volkscongres heeft Beijing een enorme stap gezet om Hongkong rechtstreeks onder zijn controle te brengen door het introduceren van een nieuwe veiligheidswet.

Wang Chen, ondervoorzitter volkscongres China: “Indien nodig zullen we in Hong Kong agentschappen opzetten die … taken zullen vervullen om de nationale veiligheid te garanderen.”

Dennis Kwok (Civic Party), een lid van de Wetgevende Raad van Hong Kong, reageerde geschokt op de plannen van Beijing: “Dit is het einde van HongKong. Dit is het einde van het grondwettelijk principe van ‘Eén land, twee systemen’. Vergis je niet!”

Lee Cheuk-Yan, politicus en sociaal activist in Hong Kong waarschuwde tijdens een persconferentie dat: “…opkomen voor democratie hierdoor vanaf nu een misdaad wordt… Het Hong Kong systeem is volledig vernietigd.”

De Britse historicus en politicoloog Professor Rana Mitter zei hierover tijdens een interview met de BBC: “Hong Kong is een belangrijke stad voor het internationale bedrijfsleven dus wat er nu gebeurt zal de rest van de wereld extreem nerveus maken. Het in stand houden van het unieke systeem van Hongkong was een garantie die China aan de rest van de wereld heeft gegeven om aan te geven dat het wel degelijk in staat is om zich te houden aan internationale verdragen. De manier waarop zij momenteel hiermee omgaan, zal uiteindelijk ook mee bepalen hoe de rest van de wereld zal omgaan met China.”

Deel dit artikel en laat zo meer mensen weten over De Lantaarn

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on telegram