fb pixel
Wereldwijd

Beijing probeert regeringsfunctionarissen over te halen om China te prijzen

Beijing probeert functionarissen in verschillende landen over te halen om de Chinese handelswijze tijdens deze pandemie te prijzen met lovende woorden. In Duitsland werd hieromtrent een vertrouwelijk document van het ministerie van Buitenlandse Zaken geciteerd in ‘Die Welt’. Duitse ambtenaren werden door Beijing “uitgenodigd om positief te spreken over China’s aanpak van het virus”. Aan alle overheidsdiensten werd gevraagd hier niet op in te gaan.

Ook in de VS, ontving de Senaatsvoorzitter voor de staat Wisconsin een ontwerptekst voor een resolutie waarin China wordt geprezen voor haar ‘transparantie’ en ‘snelle reactie’ tijdens de uitbraak. Het liep echter opnieuw anders dan Beijing had gehoopt…

Deel dit artikel en laat zo meer mensen weten over De Lantaarn

Bronnen Voor Dit Artikel

Video

Artikelen | WebLinks

Lees Meer | Wereldwijd

Aanbevolen
Opmerkelijk
Opinie
Op 30 april schreef Roger Garside, die tot tweemaal toe als Brits diplomaat in China heeft gewerkt, een opinieartikel in de Globe and Mail, getiteld "Regime change in China is not only possible, it is imperative," waarin hij zijn mening geeft over hoe de koers van het China onder leiding van Xi Jinping kan worden bijgestuurd: "Een groot deel van de Chinese elite is diep gekant tegen de koers die de heer Xi aanhoudt. Zij erkennen dat economische hervormingen zonder politieke veranderingen problemen hebben veroorzaakt die China als natie schaden en een risico vormen voor hun eigen belangen."
Wereldwijd hebben regeringen ingezet op zware lockdowns om het Corona virus te bestrijden. Hoewel het idee van lockdowns niet nieuw is, is het nooit eerder op zo'n grote schaal toegepast. Hoe is dit beleid tot stand gekomen dat zoveel navolging heeft gekregen wereldwijd? Net als de oorsprong van het Corona virus, wijzen ook in dit vraagstuk alle pijlen richting China.