fb pixel
China, Keuze van de Lezer

Beijing keurt nieuwe “veiligheidswet” goed voor Hongkong

Bron: Wikimedia

Donderdag werd in Beijing de nieuwe “veiligheidswet” voor Hongkong goedgekeurd tijdens het Volkscongres. Strikt genomen maakt de nieuwe wet “afscheiding, subversie en buitenlandse inmenging” in Hong Kong strafbaar. Inwoners van Hong Kong vrezen hoe Beijing deze nieuwe wet zal implementeren in Hong Kong.

Hongkongse pro-democratieactivist Joshua Wong: “Vroeger werden we misschien gearresteerd en in Hongkong gevangen gezet. Maar met deze wet kan de geheime politie van Beijing me komen arresteren en naar het vasteland van China overbrengen en kan ik in de toekomst in Beijing worden opgesloten in plaats van in Hongkong. Het is nu tijd voor de wereld om op te komen voor Hong Kong.”

In een persmededeling zei de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Mike Pompeo woensdag: ‘Terwijl de V.S. altijd hoopte dat het vrije en welvarende Hongkong als een model zou fungeren voor het autoritaire China, is het nu duidelijk dat China in feite Hongkong modelleert.’

Tang JingYuan, China commentator voor NTD News: “Indien de speciale status van Hong Kong verloren gaat, zal de economische poort voor het Chinese vasteland om investeringen aan te trekken in principe worden gesloten. Het Chinese vasteland zou terug kunnen keren naar de periode toen het alle relaties met de buitenwereld afsneed, de periode van vóór de hervorming en de openheid in de jaren ’80. Dit zal gevolgen hebben voor de geloofwaardigheid van China. Wereldwijd zullen investeerders zich realiseren dat de CCP een regime is dat elke overeenkomst kan negeren … zelfs een overeenkomst als deze die de CCP naar eigen goeddunken overtreedt zonder zich te bekommeren om de gevolgen.”

Kijk: ‘China in Focus – NTD: Pompeo:HK no longer autonomous’

 

 

Deel dit artikel en laat zo meer mensen weten over De Lantaarn

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on telegram