fb pixel
China

Beijing en VS oneens over de ‘politieke vervolging’ na het oppakken van activisten in Hong Kong

Bron: Wikimedia: Interview van Joshua Wong op 9 september 2020

Na felle kritiek van de VS en Groot-Brittannië op de vervolging van Joshua Wong, Chi Fung en andere bekende politieke activisten, ontkend China de ernst van de situatie. De minister van Buitenlandse zaken in de VS, Mike Pompeo, stelt dat het stoppen van geweldloze meningsuitingen opnieuw laten zien dat vrijheid van meningsuiting de grootste angst is van de Chinese Communistische Partij.

Deel dit artikel en laat zo meer mensen weten over De Lantaarn

Bronnen Voor Dit Artikel

Lees Meer | China

Aanbevolen
Opmerkelijk
Opinie
Op 30 april schreef Roger Garside, die tot tweemaal toe als Brits diplomaat in China heeft gewerkt, een opinieartikel in de Globe and Mail, getiteld "Regime change in China is not only possible, it is imperative," waarin hij zijn mening geeft over hoe de koers van het China onder leiding van Xi Jinping kan worden bijgestuurd: "Een groot deel van de Chinese elite is diep gekant tegen de koers die de heer Xi aanhoudt. Zij erkennen dat economische hervormingen zonder politieke veranderingen problemen hebben veroorzaakt die China als natie schaden en een risico vormen voor hun eigen belangen."
Wereldwijd hebben regeringen ingezet op zware lockdowns om het Corona virus te bestrijden. Hoewel het idee van lockdowns niet nieuw is, is het nooit eerder op zo'n grote schaal toegepast. Hoe is dit beleid tot stand gekomen dat zoveel navolging heeft gekregen wereldwijd? Net als de oorsprong van het Corona virus, wijzen ook in dit vraagstuk alle pijlen richting China.