fb pixel
Wereldwijd

90 Republiekeinse Congresleden zeggen toe om bezwaar te maken tijdens de telling van de electorale stemmen

Bron: Unsplach

Negentig Republikeinse leden van het Amerikaans Congres hebben aangegeven dat ze bezwaar zullen aantekenen tijdens de telling van de electorale stemmen die zal doorgaan op woensdag tijdens de gezamenlijke zitting van het Huid van Afgevaardigden en de Senaat in Washington DC. Het Congres zal op basis van de stemmen bepalen wie de president-elect wordt: de huidige president Donald Trump of presidentskandidaat Joe Biden. In totaal gaat het om 77 leden van het Huis van Afgevaardigden en 13 senatoren die hebben aangegeven dat ze bezwaar zullen aantekenen tijdens de zitting.

In normale omstandigheden is de telling van de electorale stemmen enkel een formaliteit. De procedure schrijft voor dat indien er schriftelijk bezwaar wordt aangetekend door minstens 1 volksvertegenwoordiger samen met minstens 1 senator, zowel het Huis van Afgevaardigden alsook de Senaat zal overgaan tot een individueel twee uur durend debat gevolgd door een stemming. Indien de stemming in zowel de kamer als de senaat uitkomt op een meerderheid betekent dit de nietigverklaring van de betwistte electorale stemmen.

Het hoge aantal afgevaardigden en senatoren die op voorhand hebben aangegeven dat ze bezwaar zullen aantekenen is hoogst uitzonderlijk. Na de verkiezingen van 3 november waren er aanhoudende aantijgingen van grootschalige fraude in verschillende belangrijke staten die leidden tot meer dan 60 rechtszaken.

Louie Gohmert, Republikeins lid van het Huis van Afgevaardigden, zei eerder in een persmededeling: “Het is van cruciaal belang op te merken dat, de reguliere media, die nu in feite de overwegend-Linkse media is geworden, blijft zeggen dat elke rechtszaak heeft aangetoond dat er geen enkel bewijs van fraude is. Dit is niet alleen misleidend en bedrieglijk maar ook ronduit onjuist. De waarheid is dat er tot nu toe geen enkele rechtbank is geweest die de moed heeft getoond om toe te staan dat er bewijs van fraude tot voor het gerecht wordt gebracht.”

De Democraten zijn van plan om de debat-tijd te gebruiken voor een “constitutionele, en historische rechtvaardiging en het eerbiedigen van de wil van het volk.” zei voorzitter van het Huis van Afgevaardigden, Nancy Pelosi.

“Mijn hoop is dat het Amerikaanse volk tijdens het debat ook al maar een klein beetje bewijs te horen zal krijgen” zei Republikeins congreslid Marjorie Taylor Greene aan The Epoch Times.

Deel dit artikel en laat zo meer mensen weten over De Lantaarn

Bronnen Voor Dit Artikel

Video

Lees Meer | Wereldwijd

Aanbevolen
Opmerkelijk
Opinie
Op 30 april schreef Roger Garside, die tot tweemaal toe als Brits diplomaat in China heeft gewerkt, een opinieartikel in de Globe and Mail, getiteld "Regime change in China is not only possible, it is imperative," waarin hij zijn mening geeft over hoe de koers van het China onder leiding van Xi Jinping kan worden bijgestuurd: "Een groot deel van de Chinese elite is diep gekant tegen de koers die de heer Xi aanhoudt. Zij erkennen dat economische hervormingen zonder politieke veranderingen problemen hebben veroorzaakt die China als natie schaden en een risico vormen voor hun eigen belangen."
Wereldwijd hebben regeringen ingezet op zware lockdowns om het Corona virus te bestrijden. Hoewel het idee van lockdowns niet nieuw is, is het nooit eerder op zo'n grote schaal toegepast. Hoe is dit beleid tot stand gekomen dat zoveel navolging heeft gekregen wereldwijd? Net als de oorsprong van het Corona virus, wijzen ook in dit vraagstuk alle pijlen richting China.