fb pixel

Films & Documentaires

How The Specter of Communism is Ruling Our World

In de loop van een eeuw heeft het communisme in de Sovjet-Unie en China gigantische dictaturen gevestigd, die meer dan 100 miljoen onnatuurlijke doden hebben veroorzaakt.

Maar de schade die het communisme aanricht gaat veel verder dan dat. Het communisme is verwoestend voor de fundamenten van een beschaving met inbegrip van de menselijke normen en waarden en de moraliteit.

De ineenstorting van de communistische regimes in de Sovjet-Unie en Oost-Europa betekende het einde van de halve eeuw durende Koude Oorlog. Velen waren dan ook optimistisch en geloofden dat het communisme slechts een herinnering uit het verleden was geworden.

De trieste waarheid is echter dat een sluipende getransformeerde communistische ideologie zich in plaats daarvan over de hele wereld heeft verspreid.

Hard to believe

56 MINUTEN OM NOOIT TE VERGETEN. Bekijk deze bekroonde documentaire over waarom de wereld de massale verkoop van menselijke organen in China negeert. 

Het is al eerder gebeurd dat regeringen hun eigen burgers vermoorden voor hun politieke of spirituele overtuigingen. Maar het gebeurde nooit eerder op deze manier. Is de economische invloed van China de reden dat er deze keer grotendeels niets over wordt gerapporteerd? Het is moeilijk te geloven dat artsen doden uit winstbejag. Het is nog moeilijker te geloven dat de voornaamste media geen onderzoek doen. Toch gebeurt het vandaag nog steeds en zorgt het voor een stijgend aantal slachtoffers.

“Dit is het eerste uitvoerige onderzoek naar de reden waarom de wereld de ogen sluit voor een van de meest catastrofale schendingen van de mensenrechten die er bestaan…” – Daily Mail

Free China: The Courage to Believe

In 2018 werd Free China gescreend op Facebook voorafgegaan door een interview met regisseur Michael Perlman, en producer Kean Wong.

Kean Wong, Producent: “Ons plan is om deze film geheel gratis in China te releasen. We hebben nu de technologie om de Chinese firewall te doorbreken, dus het is een soort van rebellenalliantie, zou je kunnen zeggen, een missie om vrijheid te brengen aan 1,3 miljard mensen.”

Michael Perlman, Regisseur: “Na het winnen van vele internationale prijzen waren de gepassioneerde reacties van het publiek op de film verbazingwekkend. Ik denk dat het deels komt doordat mensen zich beginnen te realiseren dat als China geen vrije natie wordt, het een impact zal hebben op onze eigen vrijheden.”

Bezoek ook de officiële website: 

De soundtrack van deze film bevat het bekroonde Thema Song “The Courage to Believe” dat het Best Song for Indie Films won op de 2013 Hollywood Music in Media Awards. (productie en teksten door Tony Chen, Kean Wong en Michael Perlman).

Agenda: Grinding America down

“AGENDA is de krachtigste onthulling van de communistische, progressieve poging om Amerika over te nemen, die tot nu toe werd geproduceerd.” – Ted Baehr, MovieGuide

De film is tijdelijk beschikbaar op youtube.

Officiële website: www.agendadocumentary.com 

Agenda 2: Masters of deceit

Vraag het aan bijna iedereen en je zal horen “Communisme is dood”! De Berlijnse Muur is gevallen. Hoewel het woord communisme niet meer wordt gebruikt, toont deze film aan dat de ideeën erg levendig zijn. Deze film verwijst naar Amerika, maar gaat net zo goed over Europa en het vrije Westen in het algemeen. Een absolute MUST SEE!

De film is tijdelijk beschikbaar op youtube.

Officiële website: www.agendadocumentary.com 

Claws of the Red Dragon

De film ‘Claws of the Red Dragon’ is geïnspireerd op de arrestatie van Meng Wanzhou in Canada. Op 1 december 2018 werd Meng bij aankomst op de internationale luchthaven van Vancouver gearresteerd. Meng is Huawei’s CFO, en de dochter van Ren Zhengfei, de oprichter en CEO van Huawei. Meng’s arrestatie veroorzaakte een politieke storm in de Verenigde Staten, China en Canada.

Coming for You

De film ‘Coming for You’ is gebaseerd op een waar gebeurd verhaal. Het verbeeldt het verontrustende verhaal van de vervolging van Falun Gong in China en het effect dat deze vervolging heeft gehad op de Chinese samenleving. Falun Gong is een Chinese beoefeningswijze gebaseerd op de principes 真 ‘Zhen’ (Waarachtigheid), 善 ‘Shan’ (Mededogen) en 忍 ‘Ren’ (Verdraagzaamheid). Momenteel wordt Falun Gong nog steeds vervolgd in China terwijl het wereldwijd in meer dan 100 landen wordt beoefend.

Coming for You II - Eternal Fifty Minutes

Gebaseerd op ware gebeurtenissen, vertelt Eternal Fifty Minutes het verhaal van een groep Falun Gong beoefenaars die in 2002 erin slaagden om de tv-signalen te onderscheppen in Changchun. Ze konden ongecensureerde informatie over Falun Gong uitzenden gedurende ongeveer 50 minuten. De film gaat over de propagandamachine van de Communistische Partij China (CCP) en de foutieve informatie die tegen de Falun Gong beoefenaars werd gefabriceerd.

The Persecution of Falun Gong in China Kortfilm​​

Waarom wordt Falun Gong in China vervolgd?

In de jaren ’90 werd Falun Gong alom erkend als een middel om de volksgezondheid en de moraal te verbeteren door de leer van Waarachtigheid, Mededogen en Verdraagzaamheid. Waarom lanceerde de Chinese Communistische Partij dan een campagne om het uit te roeien, waarbij honderdduizenden gewone burgers naar werkkampen werden gestuurd waar ze werden gemarteld en zelfs gedood?

Deze documentaire toont het hele verhaal over de opkomst van Falun Gong doorheen China in de jaren ’90 en de vervolging in China vanaf 20 juli 1999.

Transcending Fear: The Story of Gao Zhisheng

“Het is ons ongeluk om in het China van deze historische periode te moeten leven. Niemand op deze aarde heeft ooit het leed moeten ervaren of meemaken dat ons is overkomen!
Toch is het ook ons geluk om in het China van deze historische periode te leven. Want wij zullen ervaren en meemaken hoe het grootste volk op aarde dit lijden voor eens en voor altijd zal verbannen!” – Gao Zhisheng in zijn verhaal over de vervolging van Falun Gong in China.

Anastasia Lin - The Crown

Na gekroond te zijn tot Miss World Canada, ontdekt de in China geboren actrice en mensenrechtenactiviste Anastasia Lin dat de lokale Chinese autoriteiten haar vader hebben bedreigd in een poging om haar kritiek op de Chinese regering het zwijgen op te leggen. En wanneer China wordt uitgeroepen tot gastheer van de Miss World Finals, moet Anastasia de confrontatie aangaan met de mogelijkheid dat ze een verbod krijgt om mee te doen aan de wedstrijd, tenzij ze zich aan de regels houdt.

‘The Crown’ is een verhaal over schoonheid, de autoritaire regering en mensenrechten

Reunion | Kortfilm

Reunion is geïnspireerd op het ware verhaal achter de populaire ‘human bodies’ tentoonstellingen die over de hele wereld worden getoond. 

Wanneer een geheim agent in China ontdekt dat zijn jeugdliefde de gruwelijke misdaden achter een populaire ‘human bodies’ tentoonstelling heeft blootgelegd, moet hij kiezen tussen loyaliteit aan de Partij en de liefde van zijn leven.

Reunion is een donkere, romantische thriller met in de hoofdrol Anastasia Lin, de openhartige Miss World Canada, die vanwege haar politieke houding ten opzichte van de mensenrechten in China niet mee mocht doen aan de Miss World-verkiezing.

Negen Commentaren op de Chinese Communistische Partij

Op 19 November 2004 verschenen een reeks van negen redactionele artikelen in ‘Daijiyuan’, de Chinese versie van de krant ‘The Epoch Times’. Deze ‘Negen Commentaren’ hielpen om een gesprek op gang te brengen tussen Chinezen over de ware aard van de CCP, en wat ze heeft gedaan met het Chinese volk, het land en het milieu.

De ‘Negen Commentaren’ verschenen in boekvorm (zie boekbespreking) en de publicatie van dit boek leidde tot een heuse volksbeweging onder de naam ‘Tuidang’ waardoor momenteel al meer dan 350 miljoen Chinezen hun lidmaatschap van de Chinese Communistische partij (CCP) hebben opgezegd.

Er werd ook een videoreeks gemaakt over de ‘Negen Commentaren’ die u hier kan bekijken.

Letter from Masanjia

‘Letter from Masanjia’ begint wanneer Julie Keith, mama van twee, een SOS-bericht vindt in een doos met “Made in China” Halloweenversieringen dat ze eerder had gekocht in een Kmart grootwarenhuis in Oregon. Het wanhopige briefje is geschreven door een politieke gevangene genaamd Sun Yi, vanuit het beruchte Masanjia werkkamp in China. Op het verfrommelde papiertje die meer dan 2500 km heeft afgelegd, geeft hij aan dat hij gevangen zit voor zijn spirituele overtuigingen en hoe hij wordt onderworpen aan martelingen en hersenspoelingstactieken. Via de media gaat zijn boodschap viraal en dit leidt op wonderbaarlijke wijze tot de sluiting van het hele Chinese werkkampsysteem. Maar hun verhaal is nog lang niet voorbij.

Deze film is jammergenoeg niet gratis. U kunt de film huren of kopen via Amazon. Klik op de poster om de trailer te bekijken.

Officiële website: www.letterfrommasanjia.com

Death of a nation

Alles wat in de Verenigde Staten is gebeurd sinds het aantreden van Donald J. Trump als Amerikaanse president, lijkt misschien ongekend, nochtans heeft Amerika er al eerder mee te maken gehad. In 1860 koos Amerika Abraham Lincoln als de eerste Republikeinse president. Ze noemden hem een extremist en een autoritair, en hij werd door de Democraten voortdurend aangevallen. Sommigen probeerden het land op te breken in plaats van zijn verkiezing te accepteren. Maar Abraham Lincoln ging onverschrokken door en slaagde erin om uiteindelijk Amerika alsnog te verenigen.

‘Death of a Nation’ werd gemaakt door Dinesh D’Souza, een bekroonde schrijver en filmmaker met Indiase roots. Met deze docu-film probeert hij, vanuit een historisch perspectief, een antwoord te geven op de vraag waarom de presidentsverkiezingen in 2020 door velen wordt aangezien als waarschijnlijk de belangrijkste die de V.S. ooit heeft meegemaakt.

Deze film is jammergenoeg niet gratis. U kunt de film huren of kopen via Amazon. Klik op de poster om de trailer te bekijken.

Officiële website: www.deathofanationmovie.com